HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Palestina-activisten blokkeren 'apartheidsfruit'
 

BARENDRECHT, DO 29 NOV 2012 - Met een symbolisch uitgevoerde 'checkpoint' bij het bedrijf Mehadrin, importeur van Israëlisch fruit, voerden enige tientallen mensen vandaag actie tegen de bezetting van Palestina.


Onder het motto 'Apartheidsfruit de winkel uit' voerden zo'n veertig actievoerders van het Netwerk Samenwerken voor Palestina donderdag actie tegen het in Barendrecht gevestigde Israëlische bedrijf Mehadrin en de Nederlandse afnemer en distributeur Olympic Fruit. Op theatrale wijze werd verbeeld hoe het er bij een Israëlisch checkpoint in bezet Palestijns gebied aan toegaat.

Volgens de actievoerders is het geïmporteerde fruit afkomstig uit de Israëlische nederzettingen op Palestijns grondgebied. Illegaal dus, volgens de 4e Conventie van Genève. Namens de actievoerders werd om een onderhoud gevraagd met de directie van Olympic Fruit. Directeur De Boer verwees hen echter door naar zijn handelspartner Mehadrin, tot ongenoegen van de Palestina-activisten. "Het moet afgelopen zijn met de Nederlandse gedoogsteun aan nederzettingen."De actie in Barendrecht stond in het teken van de internationale actiedag van solidariteit met het Palestijnse volk. Het netwerk Samenwerken voor Palestina streeft ernaar dat "Palestijnen in een soevereine staat kunnen leven, zonder te hoeven tolereren dat Israël hun grond plundert en de bevolking verjaagt en uitbuit." Onder de actievoerders bevond zich Mohamed Rabbae, voormalig Tweede Kamerlid van GL.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft Palestina vandaag een hogere status toegekend, zonder dat het land lid is van de VN. De nieuwe status geeft de Palestijnen meer diplomatieke armslag en ze staan er juridisch sterker mee. Zo kunnen ze vrij eenvoudig als Palestina toetreden tot VN-organisaties en een beroep doen op internationale organisaties zoals het Internationaal Strafhof in Den Haag.

[Foto's: Boyd Noorda/Socia Media]


- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Groeneveld - November 29, 2012 - 10:11 pm
....

traditioneel overwegend blank joods christelijk

loopt te hoop tegen - lees : neemt het op voor

traditioneel overwegend blank joods christelijk

....
Home


 

.

.