HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  OM draagt 'Oranje' oogkleppen
 

DEN HAAG, WO 14 NOV 2012 - Start een justitieel onderzoek naar de betrokkenheid van Jorge Zorreguieta bij de oorlogsmisdaden ten tijde van het Videla-regime. Bij weigering dient de onafhankelijkheid van het OM onderzocht te worden.


Namens de nabestaanden van slachtoffers van het Videla-regime gedurende de periode 1976-1983 in Argentinië, drongen Alejandra Slutzky van HIJOS en Arnold Karskens van stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden dinsdag bij de commissie Justitie & Veiligheid van de Tweede Kamer er op aan dat het vermeende oorlogsverleden van Jorge Zorreguieta wordt onderzocht.

De slachtoffers waren tijdens de militaire coupe allen werkzaam bij het ministerie van Landbouw in Argentinië dat onder leiding stond van Zorreguieta. De nabestaanden, woonachtig in Nederland en Argentinië, verzoeken het Openbaar Ministerie (OM) Zorreguieta te vervolgen omdat dit in Argentinië niet mogelijk is. Een door Nederland ondertekend verdrag tegen verdwijning van personen en de nieuwe verklaringen bieden aanleiding.

Bij een eerder verzoek tot vervolging verklaarde het OM zich niet ontvankelijk omdat er geen rechtsgrond voor zou zijn en te weinig bewijzen. HIJOS en St. Onderzoek Oorlogsmisdaden hekelen de weigerachtige opstelling van justitie hetgeen ze "hypocriet" noemen. De aanwezigheid van Zorreguieta, de vader van prinses Maxima, bij de kroning "zou verkeerde signalen over de Nederlandse moraal, integriteit en ethiek afgeven."

Mocht het OM opnieuw weigeren een justitieel onderzoek te starten naar het verleden van Zorreguieta, dan dient er een parlementair onderzoek te worden ingesteld naar de gang van zaken binnen het OM en moet de minister van Justitie & Veiligheid ter verantwoording worden geroepen, zo menen de organisaties. Tevens zijn zij van mening dat Zorreguieta, zolang hij zich niet voor de rechter heeft verantwoord, niet bij publieke aangelegenheden welkom behoort te zijn.

Om de mogelijke invloed van de Oranjes op het functioneren van het OM, dat onder leiding staat van de koningin, te onderstrepen werd voorafgaande de aanbieding van het schriftelijke verzoek voor de ingang van de Tweede Kamer geprotesteerd door personen gehuld in zwarte toga's en met Oranje-oogkleppen op. Minister Opstelten van Justitie kon de act niet waarderen en haastte zich naar binnen, waarbij hij nog wel een pamflet in handen gedrukt kreeg.- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Groeneveld - November 14, 2012 - 07:09 pm
....

small talk :

het kan overigens tot aanbeveling strekken om er de muiterijen :

http://nl.wikipedia.org/wiki/Muiterij ....

op na te zoeken - men komt dan in argentinie en chili terecht - om dan te begrijpen dat normale stervelingen - in tegenstelling tot het beschermde milieu - niet en ook nooit op oorlog(en) - laat staan : genocide : de slag in de java zee : lees : massamoord en opzettelijke scherts vertoning waar het beschermde milieu van op de hoogte was - uit zijn

....


Groeneveld - November 14, 2012 - 06:48 pm
....

bewijzen :

http://nl.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADctor_Jara

http://en.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADctor_Jara

niet afkomstig uit een beschermd milieu om in die hoedanigheid achter een raam van de bijenkorf de psycho on logie / logica over de gefingeerde angst voor spinnetjes uit te kramen wat in struikjes het geval is waar het oorspronkelijk vandaan komt of om in de grachten rond te zwemmen om geld te schooien voor hetzelfde gefingeerde chronisch geldgebrek noodlijdende beschermde milieu

....

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vuile_Oorlog_%28Argentini%C3%AB%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Dirty_War

....

en inzake bewijzen - niet alleen wikileaks - zal het overduidelijk zijn wat de drift van hetzelfde beschermde milieu is om Assange en Manning letterlijk en figuurlijk en desnoods met alle geweld naar de nooduitgang te helpen : legio voorbeelden en niet alleen maar het englandspiel

....
Home


 

.

.