HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Argentijnen willen vervolging Jorge Zorreguieta
 

DEN HAAG, MA 12 NOV 2012 - Negen nabestaanden van de Argentijnse militaire junta willen een nieuw strafrechtelijk onderzoek naar Jorge Zorreguieta. Zorreguieta was ten tijde van Videla (onder)-secretaris van het ministerie van Landbouw.


De nabestaanden vragen in een persoonlijke brief aan de Tweede Kamer en het OM om een strafrechtelijk onderzoek naar de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de vader van prinses Máxima bij verdwijningen en martelingen. Onderzoeksjournalist Arnold Karskens sprak met de nabestaanden, familieleden van slachtoffers en mensen die zelf werkten voor het ministerie van Landbouw.

Het tv-programma EenVandaag besteedt vandaag aandacht aan de bevindingen van Karskens. Zo vertelt de Alberto Golberg hem hoe hij, na twee dagen te zijn gemarteld, in april 1976 in de gevangenis bezoek kreeg van zijn personeelsfunctionaris van een onderzoekscentrum dat valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Landbouw. De beambte overhandigde hem namens het ministerie zijn ontslagbrief.

Naar schatting zijn sinds de staatsgreep van dictator Videla op 24 maart 1976 in 7,5 jaar tijd ruim 12.000 mensen als gevolg van geweld om het leven gebracht, duizenden worden vermist. In eerdere verklaringen stelde Jorge Zorreguieta dat hij tijdens de dictatuur nooit heeft geweten van de repressie en dat de excessen militair geheim waren.

Advocate Liesbeth Zegveld zal op basis van de verklaringen opnieuw aangifte doen bij het Openbaar Ministerie tegen Jorge Zorreguieta. Een door Nederland ondertekend nieuw verdrag tegen de gedwongen verdwijning van personen en de nieuwe verzamelde verklaringen van Karskens, bieden voldoende aanleiding voor een nieuw onderzoek, aldus Zegveld.

Eerder verklaarde het OM zich niet ontvankelijk omdat er geen rechtsgrond zou zijn om Zorreguieta te vervolgen. Ook zouden er te weinig bewijzen zijn. Mensenrechtenorganisatie Hijos houdt dinsdag vanaf 12.00 uur voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag een picket-line, waarna samen met stichting
Onderzoek Oorlogsmisdaden
het verzoek van de negen nabestaanden voor een nieuw onderzoek in zal worden gediend bij de commissie van Justitie & Veiligheid.- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Groeneveld - November 14, 2012 - 01:30 pm
....

Update:

overigens is - in nederland - genocide :

abortus en euthansie en psycho(on)logie

en inzake ANTI psychiatrie : de EIGEN - keuze(s) ? ....

en het traditioneel overwegend blank joods christelijk

....

remedie(s) :

inzake ten minste :

chronische - over - vermoeidheid :

rustig adem blijven halen en niet : DOOR SNUIVEN / DOOR (GE)SNOVEN (GE)RAKEN

....


Groeneveld - November 14, 2012 - 11:15 am
....

er zijn maar weinig echte mensen met lef en pit :

https://www.google.nl/search?q=gepke+de+leef&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-beta&channel=fflb ....

....

goede raad is duur : doe iets maar doe het niet / nooit alleen

....


fred - November 14, 2012 - 09:17 am
Oranje fans doe oogkleppen nu af! Ook maxima (zonder hoofdletter ją) wist er van. Stóp met sprookjesdenken


desireestokkel - November 13, 2012 - 07:03 pm
Prof.LiesbiethZegveld is zelf een oorlogsmisdadiger. Zij assisteert het InternationaalStrafhof bij het folteren & doden van individuen die rechtzaken starten ten EU-rechtbanken & EU-leiders.
Zij assisteert het ICC bij het folteren van mijn lichaam.

Zegveld weet al jaren dat ik op 1mei2007 een ICC-rechtzaak tegen NL ben gestart.
Zegveld weet dat het ICC weigert het Statuut van Rome, VNverdrag en Mensenrechtenverdragen.


Zij sluit hiervoor haar ogen en geweten = zij treedt op als advocaat in de Kenia-rechtzaak. een rechtzaak die ook helemaal niet mag bestaan, omdat het ICC een lobby- & liquidatieplatform is.

En omdat er rechters uit Africa binnen ICC werken ZONDER geldige rechtenopleiding voor de EU-markt.

Zegveld geeft de Kenianen dus ook geen eerlijk recht!


En Zegveld beschermt de Nederlandse Koninklijke Familie, die Hollanders dwingt zich te laten folteren & doden door politici, rechtsysteem en ICC.
De Argentijse slachtoffers van de dictatuur weten dit niet; zij spreken geen Engels.

Ga naar mijn andere videos over Kenia.

Arnold Karskens is een oplichter.
Hij weigert de werkwijze van het ICC en de Koninklijke Famlie te erkennen, maar vraagt burgers wel geld te doneren in zijn stichting Onderzoekoorlogsmisdaden.

Ook dit zullen de Argentijnse slachtoffer niet begrijpen, omdat zij geen Engels spreken.

Als de Argentijnen ooit recht krijgen, is dit een zeer klein recht...en zal de echte hel blijven voortbestaan.

http://www.youtube.com/watch?v=o5L3z7222f8&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=x3dJDxnFZx8&feature=channel&list=UL

http://www.youtube.com/channel/UCbRO9u-TupdS0MQuHJ7nYQQ/videos

www.desireestokkel.nl


Groeneveld - November 13, 2012 - 07:42 am
....

Update :

zo waarlijk helpe hen dan ook god en jhw en allah almachtig ....

....

het vuile werk word zoals vanouds te doen gebruikelijk maar al te vaak en veelvuldig aan de van de domme gehouden en aan de geestelijk onvolwassen kinderen overgelaten : legio voorbeelden

....


Groeneveld - November 13, 2012 - 07:32 am
....

voorgaand word geheid afgedaan met small talk en de gesel der subversie temeer nederland voorop loopt voor het traditioneel overwegend blank joods christelijk .. daar valt niet aan te tornen en dat is aan de paljas de heer wilders te danken die dit dan ook duidelijk op de kaart gezet heeft met behulp van een alleen maar voor betrokkenen in verlegenheid brengende scherts vertoning

....

vergelijk het voor alle duidelijkheid maar met een Pim Fortuyn en een Julian Assange en een Bradley Manning en een Mischa Kat .. overigens met dank aan de : psychologie .... en dan word er al veel meer zo niet dan toch wel alles duidelijk

....


Hijos - November 12, 2012 - 09:07 pm
13 november 2012. , 13:30 uur Statenhal in Tweede Kamer.

Persbericht

HIJOS Nederland zal in samenwerking met Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden (Arnold Karskens) dinsdag 13 november a.s. om 13:30 uur een verzoek aan de Commissie van Justitie & Veiligheid van de Tweede Kamer aanbieden met een drietal verzoeken.

Alle eerst dringen wij aan op justitieel onderzoek naar de heer Jorge Zorreguieta zoals gevraagd door de aan ons nieuw bekende nabestaanden van slachtoffers van het Videla-regime 1976-1983 in Argentinië. De slachtoffers waren werkzaam bij het ministerie van Zorreguieta en stonden onder zijn leiding, zoals genoemd tijdens de uitzending van EenVandaag dd 12 november 2012. De nabestaanden, woonachtig in Nederland en Argentinië, verzoeken Nederland vanwege de onmogelijkheid Zorreguieta in Argentinië te vervolgen om hier, ongeacht de mogelijke politieke of staatkundige gevolgen, een eerlijke rechtsgang te garanderen welke verplichting door Nederland in verschillende verdragen is aangegaan.

Ten tweede verzoeken wij de commissie - om bij een tweede weigering van het OM over te gaan tot justitieel onderzoek naar de heer Zorreguieta - een parlementair onderzoek in te stellen naar de gang van zaken binnen het OM en de minister ter verantwoording te roepen.

Ten derde, zolang Zorreguieta zich niet voor de rechter heeft verantwoord, verzoekt HIJOS, nogmaals de Tweede Kamer te bevestigen dat Zorreguieta niet bij publieke aangelegenheden welkom is. Het is inmiddels overduidelijk dat Zorreguieta willens en wetens deelnam aan het Videla regime, van het begin tot het eind. Nederland pretendeert voorop te lopen op het gebied van mensenrechten en het zou hypocriet zijn een man als Zorreguieta niet eens te willen onderzoeken. Zijn aanwezigheid bij de inhuldiging van Willem Alexander zou verkeerde signalen over de Nederlandse moraal, integriteit en ethiek afgeven en zo een smet op de dag werpen die nationaal en internationaal opgemerkt zal worden.

De aanbieding van het nieuwe bewijs zal begeleid worden door een kleine groep nabestaanden en sympathisanten van HIJOS die op ludieke wijze uiting zal geven aan het algemene gevoel dat heerst als het koningshuis te maken krijgt met justitie. Toga's en oranje oogkleppen zullen daarbij aan te pas komen.

HIJOS heeft eerder geprotesteerd tegen het publiekelijk optreden van
Zorreguieta en zoekt wereldwijd naar Waarheid, naar Gerechtigheid, vecht tegen Vergetelheid en het Verzwijgen van misdaden tegen de mensheid gepleegd door dictaturen en repressieve staten, in welk land dan ook. HIJOS is in bijna heel Latijns Amerika, in nagenoeg alle Europese landen, in de VS en Canada aanwezig en werkt samen met organisaties in Azië en Afrika.


Groeneveld - November 12, 2012 - 07:07 pm
....

slecht nieuws :

er zijn wel degelijk connecties met argentinië

geduld is een schone zaak

....

lees navolgend copy and paste en vergelijk met de ziekenfondspremie(s) :

'OM moet aangifte Zorreguieta opnieuw bekijken'

Advocate Liesbeth Zegveld -

kan men vergelijken met Edith Schippers - vrouwen met lef en pit

(haar secretaris blinkt uit in de rol van de stiefmoer)

en niet met de befklep Hans Wiegel

wil dat justitie opnieuw kijkt naar haar aangifte tegen de vader van prinses Máxima, Jorge Zorreguieta. De aanleiding zijn verklaringen van onder meer nabestaanden van negen slachtoffers van de Argentijnse junta, die vanavond zijn te zien in televisieprogramma EenVandaag. De advocate deed vorig jaar september aangifte namens nabestaanden van de in 1977 in Argentinië verdwenen Samuel Leonardo Slutzky. Ze beschuldigden Zorreguieta van betrokkenheid bij de verdwijning van meer dan tienduizend personen in de periode 1976-1981 tijdens het bewind van president Jorge Videla in Argentinië. Slachtoffers .. EenVandaag zal vanavond verschillende slachtoffers aan het woord laten. Zo zal Alberto Golberg vertellen hoe hij in april 1976 mishandeld werd. Na twee dagen kreeg hij bezoek van een personeelsfunctionaris van een onderzoekscentrum dat onder de verantwoordelijkheid van het toenmalige ministerie van Landbouw viel (het ministerie van Zorreguieta). Tijdens het bezoek overhandigde de functionaris de ontslagbrief van Golberg. Geen aanwijzing .. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) leverde de aangifte die Zegveld deed, geen verdenking van of aanwijzing voor de persoonlijke betrokkenheid van Zorreguieta bij verdwijningen. Hij heeft ook geen leiding gegeven aan mensen van het toenmalige Argentijnse bewind, die slachtoffers hebben laten verdwijnen. Verder is niet gebleken dat Zorreguieta weigerde informatie te geven over de verdwijningen, concludeert het OM. In 2001 werd er ook al aangifte tegen de vader van Máxima gedaan. Het OM en het gerechtshof beslisten daarop dat er geen vervolging werd ingesteld, omdat er voor Nederland geen rechtsmacht was.

(Bewerkt door de redactie van Het Parool) ....

niets nieuws onder zon en maan : bewerken is het gevolg van copy and paste en censuur

....
Home


 

.

.