HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Russische zwarte internetlijst in werking
 

MOSKOU, ZA 3 NOV 2012 - De Russische overheid gaat websites die inhoud bevatten die door de rechterlijke macht is verboden, opnemen in het zogenaamde Single Register.


Het Single Register bestaat uit een zwarte lijst van websites die door de overheid afgesloten zullen worden. Volgens de overheid moet dit ervoor zorgen dat internetters niet blootgesteld worden aan kinderporno en andere verboden zaken, maar het is ook mogelijk om 'extremistische content' te blokkeren. Critici stellen dat de vrijheid van meningsuiting in het geding is.

Het Roskomnadzor, verantwoordelijk voor het monitoren van internet en media, gaat sites blokkeren die reeds in het register staan, maar de organisatie blokkeert ook sites als de Russische overheid daarom vraagt. De benodigde wet die het mogelijk maakt om websites te blokkeren zonder tussenkomst van een rechter werd in juli al getekend hetgeen de Russische overheid op felle kritiek kwam te staan.

De autoriteiten kunnen aan de hand van nieuwe wetgeving het internetverkeer in Rusland volledig in de gaten houden. De technologie die men hiervoor gebruikt, wordt deep pakket inspection (DPI) genoemd. Het systeem kijkt naar de inhoud van individuele datapakketten die heen en weer gaan op het internet, daar worden vervolgens gegevens van opgeslagen over wie wat verstuurt, ontvangt en wat er ontvangen wordt.

Eerder deze week werd bekend dat Rusland, China en een groep andere landen willen dat de Verenigde Naties de controle over het internet overneemt. Rusland en Arabische landen willen expliciet vastgelegd zien dat regeringen het recht krijgen om de online wereld te beheren en te verstoren. Onder meer Iran en China blokkeren al kritische websites. In december komt het plan op tafel bij een vergadering van het beoogde VN-agentschap, de International Telecommunications Union (ITU).- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Groeneveld - November 03, 2012 - 07:10 pm
....

te bedenken dat russen eigenlijk aan de wodka verslaafde strontkoppen zijn

....
Home


 

.

.