HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Psyche 'mol' Kraaijer geanalyseerd
 

Di 18 DEC 2012 - Vorig jaar maakte Paul Kraaijer gewag van het feit dat hij 25 jaar lang spion is geweest binnen sociale bewegingen. Na uitvoerig onderzoek concludeert onderzoeksbureau Jansen & Janssen dat het de voormalige spion vooral om zijn ego te doen is geweest.


Kraaijer verwierf zich in de zomer van vorig jaar enige faam door in
De Telegraaf op te biechten dat hij de voorafgaande 25 jaar als 'beroepsactivist' gevoelige informatie over radicaal-linkse acties, personen en actiegroepen zou hebben doorgespeeld aan de geheime dienst AIVD. Vervolgens bood hij tevergeefs een manuscript aan bij diverse uitgeverijen. Uiteindelijk zijn z'n bevindingen op internet verschenen.

In het vandaag gepresenteerde onderzoeksrapport 'De psyche van een mol' van onderzoeksbureau Jansen & Janssen (J&J) wordt Paul Kraaijer neergezet als een man die vanwege zijn karakter een makkelijke prooi zal zijn geweest voor de BVD. 'Hij was eenzaam, een zonderling, had weinig vrienden, werd buitengesloten, was ook deels chantabel/benaderbaar door zijn werk voor GroenLinks Zwolle, zijn verleden als griffier en vreemde houding naar jonge vrouwen.'

Volgens J&J heeft Kraaijer zichzelf in het Telegraaf-verhaal en zijn eigen online-publicatie belangrijker gemaakt dan hij in werkelijkheid is geweest als mol. Zo meldde de voormalige mol dat hij in het najaar van 2010 een door de geheime dienst geprepareerde laptop cadeau deed aan de dierenrechtenactivist 'Vegan Streaker'. Na technisch onderzoek concludeert J&J dat de bewuste laptop niet blijkt te zijn geprepareerd.

Kraaijer zou verstrikt zijn geraakt in z'n eigen 'werk'. 'In zijn online-publicatie onderneemt hij een poging onderscheid te maken tussen de (actie)groepen en mensen die hij bespioneerde en zijn eigen werk. Werk dat zijn carrière tekende als journalist, die hij tegelijkertijd ook niet was. Hij was eerder activist, maar ook dat klopt niet. Hij had de actiewereld nodig voor zijn journalistieke carrière en tegelijkertijd bespioneerde hij ze. Die tegenstelling leidde ertoe dat hij de waarheid heeft verbogen', zo concludeert J&J.- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

test - July 03, 2020 - 11:37 am
test


test - July 03, 2020 - 11:36 am
test


ron - December 19, 2012 - 08:59 am
dit is een heel interessant artikel!


Groeneveld - December 18, 2012 - 11:35 pm
....

wat een godvergetenlulartikel

....


tippelaar - December 18, 2012 - 11:19 pm
wegens gebrek aan adrenaline in het echte leven, fantaseerde hij een spannende carriere. Zielig
Home


 

.

.