HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Celstraf voor medeplichtige moord op Politkovskaja
 

MOSKOU, ZO 16 DEC 2012 - Een voormalig agent uit Rusland is tot elf jaar cel veroordeeld voor medeplichtigheid aan de moord op journaliste Anna Politkovskaja. Hij zou in 2006 het wapen aan de moordenaar geleverd hebben.


De rechter achtte bewezen dat de veroordeelde man in 2006 de moord plande en het wapen leverde aan de moordenaar. Omdat de gepensioneerde agent samenwerkte met justitie in het onderzoek naar deze geruchtmakende moord, kwam hij in aanmerking voor strafverlichting. Tot woede van de familie van de zes jaar geleden vermoorde journaliste.

Een rechter had namelijk eerder besloten het proces achter gesloten deuren te voeren. De voormalig agent sloot hiervoor een deal met de Onderzoekscommissie, in ruil voor een lagere celstraf. Nabestaanden van Politkovskaja waren het niet eens met de deal, omdat die er volgens hen toe zal leiden dat het brein achter de aanslag niet gevonden wordt. De rechter wees hun bezwaren echter van de hand.

De veroordeelde man zou niet enkel het wapen aan de moordenaar hebben geleverd, maar zou tevens het appartement bespioneerd hebben waar de journaliste verbleef. Naast zijn celstraf kreeg de man een geldboete opgelegd van 75.000 euro, een schadevergoeding voor de familie van Politkovskaja. Rustam Makhmudov, de vermeende moordenaar, werd vorig jaar in Tsjetsjenië gearresteerd.

Anna Politkovskaja werd op 7 oktober 2006 doodgeschoten in de lift van het appartementencomplex waar ze woonde. Ze schreef met regelmaat kritisch over de oorlog in Tsjetsjenië en over Rusland onder president Poetin. De moord op Politkovskja leidde tot veel verontwaardiging en maakte nog eens duidelijk hoeveel gevaar journalisten in Rusland eigenlijk lopen.

Een paar maanden voor de moord rondde Politkovskaja een dagboek af. Het bestaat uit notities die zij maakte tussen december 2003 en eind augustus 2005. Het is een scherpe kroniek over het Poetin-regime dat steeds autoritairder werd, de laatste kritische debatten van het scherm haalde wegens 'niet meer relevant' en toestond dat de politie gebruik maakt van criminelen om critici onder druk te zetten en af te tuigen.- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Groeneveld - December 18, 2012 - 06:54 am
....

inzake geperverteerde branie en dierenmishandeling van sexuele geaardheid

Prinses - lees : roofhoer - Margarita in bestuur Jumping

17-12-12 .... 23:56 uur .... Bron: ANP

Prinses - lees : roofhoer - Margarita is toegetreden tot het bestuur van Jumping Amsterdam.

Ze neemt de plaats over van Albert Winninghoff, die onlangs afscheid nam, en gaat zich bezighouden met relatiebeheer en de contacten met vrijwilligers, officials en de sponsors.

Eerder dit jaar werden dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels en springruiter Jeroen Dubbeldam bij het jaarlijkse evenement in de RAI verwelkomd als sportadviseurs.

De eerstvolgende editie van Jumping Amsterdam is van 17 t/m 20 januari 2013.

....


Groeneveld - December 16, 2012 - 08:44 pm
....

inzake - branie - valt er vergelijk te maken met

henri kissinger .. bernard madoff .. edwin de roy van zuydewijn ..

dat de laatste hier niet
- geestelijk onvolwassen -
tegen opgewassen is moge derhalve dan ook overduidelijk zijn
en word derhalve dan ook eis en weder dienende
categorisch en systematisch en in alle toonaarden
als jan lul de behanger voor spek en bonen weggewerkt

psychologische oorlogvoering

http://nl.wikipedia.org/wiki/Edwin_de_Roy_van_Zuydewijn

....


Groeneveld .... - December 16, 2012 - 08:15 pm
.... bagger

....

meer bagger

http://www.alexanderpalace.org/palace/rasputinreport.html

....

nog meer bagger

http://nl.wikipedia.org/wiki/Englandspiel

http://en.wikipedia.org/wiki/Englandspiel

niet alleen arabieren

die de olie van de afrikanen stelen

en de afrikaanse vrouwen voor het leven verminken

....
Home


 

.

.