HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Van wapens tot muziekinstrumenten

 

CIUDAD JUÁREZ, ZO 2 DEC 2012 - Een Mexicaanse kunstenaar heeft 6.700 in beslag genomen wapens omgesmeed tot muziekinstrumenten.


De kunstenaar, Pedro Reyes, kreeg de revolvers, pistolen, geweren en mitrailleurs van de Mexicaanse politie. In samenwerking met zes muzikanten slaagde hij erin om ze om te smeden tot blazers, slagwerk en zelfs strijkers. Hij doopte het project 'imagine'.

"Het was een uitdaging, maar ze zijn erin geslaagd om er geluid uit te halen", schrijft Reyes op zijn weblog."Het is moeilijk te beschrijven, maar de transformatie is niet enkel fysiek. Het is belangrijk om erbij stil te staan dat deze wapens vele levens hebben geëist, en de muziek was bijna exorcisme dat de demonen uit de wapens verdreef, en tegelijk een requiem voor de doden."

Het is niet de eerste keer dat Reyes aan de slag gaat met in beslag genomen wapens. In de meer zuidelijk gelegen Mexicaanse stad Culiacán smolt hij 1.527 wapens om er evenveel spades van te maken waarmee nog eens 1.527 bomen geplant werden. Het orkest van Reyes reist nu de wereld rond en is momenteel te bezichtigen in de Istanbul Design Biennal.

 

- Deel dit bericht op FB en Twitter.


Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Groeneveld - December 02, 2012 - 07:24 pm
....

imagine ....

geen wapen embargo ....

geen wapen productie ....

geen geestelijk onvolwassen wapen bezit ....

....
Home


 

.

.