HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Knokploeg mishandelt PVV-Statenlid
 

SNEEK, WO 7 SEP 11 - Twee gemaskerde mannen zijn maandagavond de woning van voorzitter Jelle Hiemstra van de Statenfractie van de PVV in Friesland binnengedrongen waarna ze de politicus en diens vrouw hebben mishandeld.


De knokploeg, getooid met bivakmutsen, drong maandagavond even na tien uur, na keurig te hebben aangebeld, de woning binnen aan de Kanadezenstraat in Sneek. Met ijzeren staven mishandelden ze Hiemstra en diens vrouw, waarna ze de benen namen. Hiemstra en zijn vrouw raakten lichtgewond en konden door ambulancepersoneel in de woning worden behandeld.

Het openbaar ministerie denkt in het kader van het onderzoek zowel aan een persoonlijke wraakactie alswel dat er een politiek motief aan ten grondslag ligt. Gelet op de tweede mogelijkheid zijn alle ogen gericht op de lokale organisatie van de AFA, de Anti Fascistische Actie Fryslân. Deze groepering voert sedert de oprichting campagne tegen de Friese afdeling van de PVV.

Maar een woordvoerder van de Friese AFA heeft inmiddels aan Omroep Friesland laten weten dat zij nooit geweld zullen gebruiken om hun doelen te bereiken. De brute woningoverval en mishandeling van Hiemstra en zijn partner wordt door AFA Fryslân gezien als een “vorm van terreur die ten strengste dient te worden veroordeeld.”

Jelle Hiemstra stond begin dit jaar voor de PVV op de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen. AFA Fryslân, die de PVV als een 'moderne fascistische partij' typeert, voerde campagne met als doel de PVV uit Friesland te weren. 'Het discriminerende en Racistisch bevorderende beleid wat de PVV voor ogen heeft stuit op heftig verzet in Fryslan en zal niet worden geaccepteerd!' [sic], stellen ze op hun Hyves-pagina.

In februari werd de woning van Hiemstra en diens auto beplakt met AFA-posters, waarop de tekst 'Stop haatzaaien' stond vermeld. Hiemstra deed daarop aangifte wegens smaad. Bij zijn werkgever, het Marne college in Bolsward, werd eveneens actie gevoerd tegen Hiemstra, die daar als economieleraar werkt. AFA Fryslân demonstreerde tijdens een open dag van de school op het schoolplein.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Ted - October 24, 2011 - 11:26 am
De AFA zijn neo-nazies. Ze werken samen met de moslims en de socialisten om de joden uit te roeien en de nederlandse arbeiders uit te buiten.


pvv vrijwilliger - September 18, 2011 - 03:36 pm
De heer Jelle Hiemstra is een uitstekend statenlid voor de PVV.

De mishandeling komt van AFA.

Dat zijn die linkse fascistische aanhangers van de PVDA en Groen Links.

Dat zijn de HAATZAAIERS in de politiek. Dat tuig heb ik ook gezien, toen de PVV de nieuwe Statenleden werden voorgesteld.
Ze stonden op de weg te schelden: vuile Nazi en spugen.
De politie met zo'n 25 man in de buurt deed niets bij de ingang van het terrein.
Bij mij zijn de ramen ook bekogeld met eieren, nadat ik op een foto in een krant heb gestaan.

Als ik ze nog 1 keer tegenkom en er gebeurt weer iets dergelijks, dan ben ik genoodzaakt zelf maatregelen te nemen.

Jelle, sorry voor mijn late reactie. Maar laat je het veld niet uitslaan. Je bent een geweldige man. En de PVV staat in de peiling met 28 zetels landelijk op een prima 2e plaats.
(18-9-2011)
De PVDA en GROEN LINKS ktijgen allen maar stemmen van allochtonen, die niet werken, maar hier leven van alle uitkeringen.
Nu de grenzen dicht en vluchtelingen zoeken maar een ander land: want vol is overvol. En links maar klagen over de lage uitkeringen. Ja, dat krijg je met 2 miljoen moslims. P.S. Er zijn ook goede bij, die zich aanpassen !


stokpaardje - September 10, 2011 - 05:29 am
@lex: je bent er tegen dat een partij (AFA) er alleen maar is omdat ze tegen een andere partij (extreemrechts) zijn, maar als de eerste partij de PVV is en de tweede partij zijn moslims, is het juist weer goed?

sorry, daar kan ik even niet bij :S


stokpaardje - September 10, 2011 - 05:24 am
@betweter: ik suggereer niet dat het komt *omdat* Hiemstra de deur heeft opengedaan, ik begrijp niet *waarom* Hiemstra heeft opengedaan. Als ik problemen als bedreiging en bekladden van mijn huis zou hebben gehad, is er geen haar op mijn hoofd die er over zou peinzen om op die tijd (donker) open te doen tenzij ik iemand verwacht of het een bekende is. Volgens Google Streetview kan hij uit het raam zien wie er voor de deur staat, dus waarom laat hij dan toch twee onbekenden binnen?

ik ben zelf slachtoffer van stalking en mishandeling geweest en ik zou NOOIT zomaar opendoen. Waarom hij dan wel?


MadHatter - September 08, 2011 - 02:20 pm
Huuu Lex,

Pas je een beetje op met je woorden? Tegengas? Gatverdamme man. Je raaskalt. Dit bericht heeft helemaal niets met de Islam te maken, maar met een mishandeling van een man en zijn gezin. Die man is in dit geval een PVV'er dus is het logisch dat door de politie een politiek motief als een van de opties wordt gegeven. Maar het kan net zo goed een ordinaire inbraak zijn, of misschien wel een persoonlijke afrekening. We weten het niet. Gaan speculeren op aannames vertroebelt alleen maar de waarheidsvinding.

Verder. Dat er gebruik is gemaakt van bivakmutsen zegt niets, maar dan ook helemaal niets, over wat voor mensen dat zijn. Inbrekers gebruiken bivakmutsen, schaatsers gebruiken bivakmutsen, ME'ers en Special Ops gebruiken bivakmutsen en goh, ook links-radicalen worden ermee geassocieerd ja. Maar dus? De politie zal er in ieder geval niets mee kunnen.


lex - September 08, 2011 - 01:24 pm
Het AFA zit toch wel heel dicht bij het vuur niet dan.

het zullen wel indirecte representanten, enthousiastelingen van de AFA zijn.

Vind het jammer dat er een dergelijke partij is die in mijn ogen geen bestaansrecht mag hebben volgens de Nederlandse wet.

Een partij tegen een andere partij, ik weet het niet hoor.

Hard aanpakken die groep en in het gevang als ze zich misdragen.

De PVV is er gelukkig nu een maal tegen de islamisering van nederland en zeker Friesland moet hier heel blij mee zijn.

Leeuwarden als 2e Mekka nee dat is wat. Nog meer moskees.

Ik woon in Amsterdam de 2e stad met de snelst groeiende moslims populatie in Nederland Rotterdam staat steevast op nummer 1 met ruim 50% van alle immigranten.

Als Nederland, Nederland wilt blijven dan moet er wel tegengas worden gegeven en maatregelen worden genomen willen we geen islamitische provincie worden.

Lex


betweter - September 07, 2011 - 10:30 pm
@stokpaardje: Het is (nog) niet bewezen dat de indringers gebruik maakten van ijzeren staven, maar maakt dat de woningoverval minder erg? Hoe zou jij het vinden als je in je eigen huis overvallen wordt door lieden met bivakmutsen die jou mishandelen? Verder suggereer je dat Hiemstra of diens partner het onheil over zichzelf hebben afgeroepen door de deurbel te beantwoorden... dat gaat mij te ver.


stokpaardje - September 07, 2011 - 09:50 pm
@betweter: mijn fries is niet zo goed en ik had de link niet gezien (firefox) maar ik hoor inderdaad iets van ijzeren staven... wat ik dan weer raar vind is dat bijv. Elsevier en de Telegraaf er niets over zeggen, terwijl die meestal dol zijn op dit soort details

en ik snap dan nog steeds niet waarom iemand als het al donker is onbekende gemaskerde mannen (al dan niet met ijzeren staven) binnenlaat...


betweter - September 07, 2011 - 08:09 pm
@stokpaardje: Bekijk even het filmpje van Omroep Friesland... link staat in het bericht van Ravage.


Sander - September 07, 2011 - 07:57 pm
Het is niet normaal de pvv is niet meer zo veilig ik wens hiemstra en zijn vrouw sterkte door het ongeluk. Sander Steneker 11 jaar Sint nyk zoon van meneer leo Steneker en mevrouw Cristien Kramer.


stokpaardje - September 07, 2011 - 07:56 pm
die ijzeren staven zijn er door GeenStijl bijverzonnen en volgens het OM zijn er nog geen aanwijzingen gevonden voor een politiek motief... ga het nou niet mooier / erger maken dan het is...


barbie - September 07, 2011 - 04:33 pm
dit lijkt mij een ordinaire afrekening in het criminele circuit. verder niet te veel aandacht aan geven!
Home


 

.

.