HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Demonstratieverbod tijdens Spelen Londen
 

LONDEN, MA 21 NOV 11 - De Britse regering overweegt demonstraties te verbieden tijdens de Olympische Spelen komende zomer in Londen. Men is vooral bevreesd voor langdurige actiekampen zoals momenteel het geval is in het kader van 'occupy'.


Sinds twee maanden wordt het plein bij St Paul's Cathedral in het financiële hart van Londen bezet gehouden in het kader van de internationale occupy-campagne. Er staan zo'n 200 tenten, tot afgrijzen van het Britse gemeentebestuur dat met ultimatums en de dreiging van juridische stappen probeert van de hardnekkige kampeerders af te komen.

De Britse overheid volgt deze te nemen juridische stappen met belangstelling. Komende zomer namelijk vinden de Olympische Spelen plaats in Londen. De vrees dat het prestigieuze evenement verstoord zal worden door langdurige acties à la occupy en grote demonstraties in gebieden waar de evenementen plaats zullen vinden, bezorgt de regering slapeloze nachten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is zo bezorgd, dat het ambtenaren de opdracht heeft gegeven te onderzoeken in hoeverre de wettelijke bevoegdheden van de politie zodanig opgerekt kunnen worden, zodat acties en demonstraties rond de Spelen worden verboden. Men wil hiervoor gebruik maken van de in september door het parlement aangenomen Police Reform & Social Responsibility Act 2011 waarmee onder meer demonstraties rond de parlementsgebouwen kunnen worden voorkomen.

Naast demonstraties zijn de autoriteiten erop beducht dat de Spelen voor terroristen een interessante gelegenheid vormen om toe te slaan. Gedurende het evenement zullen er diverse helikopters met scherpschutters boven de stadions vliegen. Ze zijn in staat om een terrorist op een afstand van meer dan 1,6 kilometer uit te schakelen met een machinegeweer. De scherpschutters van de RAF opereerden al in Irak.

Groot-Brittannië heeft verder het aantal agenten dat tijdens de Spelen zal worden ingezet verdubbeld. Aanvankelijk dacht men aan 10.000 agenten, maar na een grondige studie is het aantal op 21.000 gebracht. Maar de VS is hier niet content mee. Om de Amerikaanse atleten en diplomaten afdoende te beschermen, is het land van plan om zelf 1.000 agenten, waarvan 500 FBI-agenten, naar Londen te sturen.

De veiligheid binnen de verschillende stadions is overigens niet de taak van de politie, maar van veiligheidsagenten. Het beveiligingsbedrijf G4S heeft hiervoor de opdracht gekregen, maar blijkt niet in staat om tijdig voldoende personeel te werven. Ook is er niet genoeg geld om G4S te betalen. Daarom heeft het ministerie van Defensie 3.000 soldaten, en nog eens 2.000 als reserve, ter beschikking gesteld.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

Vonhof - November 29, 2011 - 08:09 pm
Het schijnt dat Edje van Thijn is gevraagd, door het IOC, om iets racistich te verzinnen zodat dat dan in de schoenen van de occupiers
(en tegen de velen die tegen de spelen protesteren) geschoven kan worden en zodoende hun dan te kunnen verwijderen en op te sluiten tot de spelen voorbij zijn etc. Slim hè!


Flip - November 22, 2011 - 05:26 pm
Heb nog nooit een scherpschutter met een machinegeweer zien schieten.
Home


 

.

.