HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

Bouwonderneming BAM mikpunt activisten

OOSTERWOLDE, 27 JULI 2011 Afgelopen weekend hebben activisten brand gesticht en graffiti gespoten op een bouwlocatie van bouwbedrijf BAM in Oosterwolde. Dit vanwege de betrokkenheid bij de bouw van een 'uitzetbajes' op Schiphol.


Zondagochtend is bij een nieuwbouwwijk in Oosterwolde, dat begin augustus opgeleverd wordt, een Dixi (toiletcabine) in brand gestoken en deels afgebrand. Twee nabij gelegen woningen en een schuur van woningcorporatie Actium werden beklad met de leuzen 'Hun lijden is ons lijden', 'Stop deportaties LAF' en 'Leers we weten je te vinden!'.

Het Links Anarchistisch Front (LAF), dat op Indymedia de actie heeft opgeëist, draagt deze op aan de elf personen die in oktober 2005 zijn omgekomen bij de Schipholbrand. Ze vinden het onaanvaardbaar dat Bouwbedrijf BAM op Schiphol werkt aan de bouw van een nieuw detentiecentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers.

Actium deed aangifte van vernieling en tast in het duister. Ook de politie van Oosterwolde deed het af als vandalisme. Pas nadat woensdagmorgen een woordvoerder van BAM tekst en uitleg gaf over hun betrokkenheid bij de bouw van een detentie- en uitzetcentrum in Badhoevedorp kon de politie een link leggen met de daad van LAF. Hoewel het voor de politie gissen is, vermoeden ze dat de nieuwe actiegroep opgericht is tijdens de International Animal Rights Gathering, dat deze maand plaatsvond in Appelscha.

De sloopacties tegen BAM volgen elkaar in rap tempo op. Onlangs nog werd door de actiegroep KaBAM! een bestelbusje van BAM Infratechniek volledig afgebrand in Amsterdam. Op 31 maart ging een bestelbusje van BAM Infratechniek in vlammen op in de hoofdstad. In de tussentijd werden in Amsterdam een graafmachine in brand gestoken en gingen twee bouwketens van BAM in vlammen op.

Een medewerker van BAM Infratechniek laat in een reactie weten dat de actievoerders het verschil niet kunnen zien tussen BAM en BAM Infratechniek. "Ze zien ergens BAM staan en gaan erop af, maar wij hebben niks te maken met de bouw op Schiphol." De BAM bouwt momenteel in opdracht van de overheid in Badhoevedorp een nieuw 'justitieel complex' dat het huidige op Schiphol-Oost zal vervangen.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:Home


 

.

.