HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdachten Anonymous aangehouden

ROTTERDAM, 20 JULI 2011 - Bij een internationale actie onder leiding van de FBI zijn vier Nederlandse hackers gearresteerd. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een cyberaanval op de betaalsite PayPal die Anonymous vorig jaar uitvoerde.


Dinsdagavond viel de recherche de woningen binnen van een 35-jarige man uit Roosendaal, een man van 25 uit Rotterdam, een 18-jarige man uit Breda en een 17-jarige man uit Doetinchem. Na hun aanhouding werden de woningen doorzocht waarbij onder meer vijftien computers en externe harde schijven in beslag zijn genomen.

Ze worden door het Openbaar Ministerie ervan verdacht mee te hebben gewerkt aan een cyberaanval op de website PayPal, Visa en MasterCard december vorig jaar. De aangevallen bedrijven weigeren donaties voor WikiLeaks en diens oprichter Julian Assange te verwerken. Verder worden de vier Nederlanders verantwoordelijk gehouden voor aanvallen op de datingsite pepper.nl, chatbedrijf Nimbuzz en de site bronkerk.nl.

Doel van hun acties was het verkrijgen en openbaar maken van vertrouwelijke gegevens van de betrokken bedrijven die niet goed beveiligd waren. De verdachten waren operatief onder de naam AntiSec NL, een splintergroepering van de bekende hactivistengroep Anonymous. In Engeland werd dinsdag een zestienjarige jongen aangehouden als onderdeel van een internationale politieoperatie. Hij zou actief zijn geweest binnen LulzSec, een afsplitsing van Anonymous.

Gelijktijdig met de arrestaties in Nederland werden in de VS zestien vermeende hackers door de FBI aangehouden wegens betrokkenheid bij Anonymous. Veertien van de verdachten worden ervan beschuldigd tussen 6 en 10 december vorig jaar opzettelijk schade te hebben willen veroorzaken aan PayPal onder de naam 'Operation Avenge Assange'. De twee anderen zijn voor soortgelijke vergrijpen, die gelieerd zouden zijn aan de hackersgroep LulzSec, in bewaring gesteld.

De crypto-anarchisten van Anonymous wordt het vuur aan de schenen gelegd. Twee weken geleden deed de Italiaanse politie 32 invallen waarbij vijftien hackers zijn aangehouden wegens betrokkenheid bij Anonymous. Drie verdachten zitten vast, waarvan de hoofdverdachte volgens de politie een lokale leider van de internationale hactivistengroep is, iets wat door Anonymous zelf wordt betwist. De groep heeft leiders noch een hiërarchische structuur, stellen ze in een verklaring.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:Home


 

.

.