HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

Monsanto doelwit hackers

CREVE COEUR (VS), 15 JULI 2011 - Activisten van de hackersgroep Anonymous hebben hun pijlen op het Amerikaanse gentechbedrijf Monsanto gericht. In de afgelopen dagen wisten ze drie mailservers te hacken en meerdere websites van de agromultinational plat te leggen.


Hierbij zijn vertrouwelijke gegevens van meer dan 2.500 medewerkers en zakenrelaties buitgemaakt, waaronder namen, adressen en telefoonnummers. In een reactie heeft Monsanto de 'ontwrichting' van hun websites, zoals zij de hack noemen, bevestigd. Maar volgens Monsanto bevatten de gehackte bestanden slechts 10 procent aan gegevens van hun eigen personeel en zakenrelaties. Het leeuwendeel zou toebehoren aan andere agrobedrijven alsmede contactgegevens van media.

Anonymous noemt in hun persbericht Monsanto 'corrupt, onethisch en ronduit kwaadaardig' en steunen Amerikaanse boeren die hun gewassen gentechvrij willen verbouwen. Monsanto is wereldleider in de genetische modificatie (gentech) van zaden. Door het grootschalig gebruik van de combinatie van het bestrijdingsgmiddel Roundup met resistente gewassen ontstaan er grote vlakten zonder enige vorm van ander leven dan enkel de soja. Tevens wordt hierdoor op grote schaal ontbossing veroorzaakt.

De cyberactivisten van Anonymous hebben een naslagwerk online gezet over de praktijken van Monsanto waar bezoekers gegevens kunnen aanvullen. De bedoeling is uiteindelijk om een soort 'wikiLeaks' op poten te zetten over de gentech multinational waar onder meer de verkregen informatie van de hack gecentraliseerd en openbaar gemaakt wordt.

Toen PayPal, VISA en MasterCard de rekeningen van WikiLeaks eind vorig jaar blokkeerden, kregen de activisten van Anonymous faam door de bedrijven aan te vallen onder de naam 'Operation Payback', waarbij de site van MasterCard bijna een hele dag plat ging. Voor betrokkenheid bij die aanval werd toen een 16-jarige jongen uit Den Haag aangehouden.

In de tussentijd hebben de hackers niet stil gezeten. Doelwit van hun AntiSec acties, om persoonsgegevens en bedrijfsinformatie te hacken en openbaar te maken, was het Amerikaanse militair adviesbureau Booz Allen dat vorige week voor de tweede keer te maken kreeg met een aanval van Anonymous. Daarbij werden 90.000 emailadressen en passwords buit gemaakt en online gezet.

De campagne AntiSec is bedoeld om bedrijven aan te pakken die de gegevens van klanten en werknemers niet goed beschermen. Of zoals Anonymous het zelf zegt: "Trollen is onze specialiteit, dit bieden we gratis aan." Een trits bedrijven kunnen eerdaags te maken gaan krijgen met het getrol van Anonymous.

De hackers ontpopten zich als milieu-activisten bij hun aangekondigde Operation Green Rights/Project Tarmaggedon door onder meer achter Exxon Mobil, Canadian Oil Sands, Royal Bank of Scotland en ConocoPhilips aan te gaan. Reden is de betrokkenheid van deze bedrijven bij de ontginning van olie in het Canadese natuurgebied Alberta Tar Sands.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

atypique - July 16, 2011 - 10:41 pm
no traduction ?


pimernel - July 16, 2011 - 01:46 pm
A GARDE !!!!!
Home


 

.

.