HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

Israëlische activistenblokkade doorbroken

TEL AVIV, 10 JULI 2011 - Vijftig pro-Palestijnse activisten uit onder meer Nederland, België, Frankrijk en de VS hebben zaterdag per vliegtuig de Westelijke Jordaanoever weten te bereiken. Ze gaan de komende week actie voeren.


Ze wisten de grenscontroles op de luchthaven van Tel Aviv ongehinderd door te komen en verder te reizen. Dat stellen organisatoren van de zogenoemde 'Freedom Flytilla' in de Jeruzalem Post. De activisten probeerden eerder tevergeefs in het kader van de 'Freedom Flotilla' met schepen vanuit Griekenland naar de Palestijnse Gazastrook te varen.

Vrijdag werden ruim 200 activisten die naar Israël wilden vliegen, nog tegengehouden op Europese luchthavens als Brussel en Genève. Hun namen stonden op een zwarte lijst van 342 personen, die de geheime dienst Mossad aan luchtvaartmaatschappijen had verstrekt. De organisatie van de actie 'Welkom in Palestina' zei eerder op 800 activisten te rekenen.

Op de luchthaven Ben Gurian in Tel Aviv werden vrijdag honderd betogers aangehouden, waaronder veertig Belgische vredesactivisten. Ze zijn vervolgens overgebracht naar detentiecentra in Tel-Aviv en Beersheva (100 km van Tel-Aviv). Familieleden en vrienden van de gearresteerde Belgen hebben zaterdag bij de woning van minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere in Neder-over-Heembeek een protestactie gehouden.

De Israëlische minister van openbare veiligheid Yitzhak Aharonovitch had dinsdag de pro-Palestijnse militanten gewaarschuwd dat ze vrijdag bij aankomst op de luchthaven Ben Gourion in Tel Aviv meteen na aankomst zouden worden uitgewezen. "Die hooligans die proberen onze wetten te schenden, worden niet toegelaten en zullen onmiddellijk teruggestuurd worden", had hij verklaard.Welkom in Israël. (Ben Gurion, Tel Aviv afgelopen vrijdag)


De organisatie 'Bienvenue en Palestine', bestaande uit vijftien Palestijnse groepen, wil de komende week actie voeren om de Israëlische blokkade van de Gazastrook aan de kaak te stellen. Zondag wordt er gedemonstreerd bij het vluchtelingenkamp Aida ten noorden van Bethlehem. De actieweek wordt komende vrijdag afgesloten met een demonstratie in Jerusalem.

Afgelopen vrijdag is een deel van de Nederlandse delegatie die deel zou nemen aan de Gazavloot teruggekeerd in Nederland. Door tegenwerking van de Griekse autoriteiten en sabotage van een aantal schepen heeft de vredesvloot naar Gaza niet kunnen uitvaren. De opvarenden zijn geschokt en teleurgesteld door de Griekse tegenwerking, maar vastbesloten de reis op een ander moment alsnog te maken.

"De bedreigingen en intimidatie van Israël met als doel ons angst aan te jagen en te ontmoedigen, zijn voor ons niet als een verrassing gekomen”, schijven de Nederlandse opvarenden van de Nederlands-Italiaanse schip Stefano Chiarini in een gezamenlijke verklaring. De delegatie is teleurgesteld in de Griekse autoriteiten. "De Griekse premier Papandreou is medeplichtig aan het in stand houden van de illegale en onmenselijke blokkade van Gaza en het schenden van internationaal recht.”

De Freedom Flotilla kreeg in de Griekse havens te maken met diverse tegenslagen. Zo werd het Ierse schip de MV Saoirse zo ernstig beschadigd dat uitvaren onmogelijk werd en bleek al snel dat de Griekse regering, die eerdere vredesvloten naar Gaza geen strobreed in de weg had gelegd, plots had besloten dat geen enkel schip vanuit een Griekse haven richting Gaza mocht gaan varen.

Stichting Nederland-Gaza is van mening dat in ieder geval een van de doelstellingen ruimschoots is gehaald: "De aandacht voor de tegenwerking van Israël en Griekenland en de sabotage van onze schepen hebben de blokkade en het lot van de Gazanen weer op het netvlies van het Nederlandse publiek gezet. Ook is weer aangetoond hoe bedreigd Israël zich voelt door geweldloos verzet”, aldus woordvoerder Benji de Levie.

Vorige week donderdag heeft Israël ook twee Nederlandse journalisten geweerd van een vlucht naar Tel Aviv. Freelance-correspondent Bud Wichers (Reuters, AFP, ANP) en fotografe Ettora Hesseling mochten niet mee met het toestel van El Al. “Er stond een rood vlaggetje bij onze naam”, aldus Wichers in Trouw. Medewerkers van El Al zouden Wichers en Hesseling “een gevaar voor de vlucht” hebben genoemd.

Wichers wilde voor het ANP achterhalen hoe er in Israël gedacht wordt over de Freedom Flotilla II. Premier Netanjahu stelt dat elk land het recht heeft 'provocateurs' te weren. Volgens een woordvoerster van de Israëlische ambassade in Den Haag is het feit dat de twee journalist zijn slechts bijzaak in de weigering. “Kennelijk is er bij de security check iets gevonden”, aldus de woordvoerster tegenover Trouw.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

jan & alleman - July 11, 2011 - 03:37 pm
ik zie het zo dat niet alleen de genadeboodschap door Paulus naar west europa is gebracht waar toen al de nazaten van Israel woonden. Ook de stam van Juda kwam naar europa, om toch contact te blijven houden met de boodschap van God die daar verder ging. En bovendien om weer onder de israelieten te zijn.

De verspreiding van de joden in west europa is misschien de 3de ballingschap na Egypte, Babylon en Assyrië.

dit wel met een doel natuurlijk. Daniel kwam met de magiërs van Perzië in aanraking, zodoende wisten de magiers dat de messias in Kanaan geboren zou worden.

Nu weten de joden van de messias door hun ballingschap in europa.


jan & alleman - July 11, 2011 - 12:12 pm
Likoed weet ook dat het hebreeuwse woord voor vorst Sar is.

De linkse activisten vechten direct tegen satan! Hun acties zijn een provocatie van de heer der duisternis.

daar zou ik maar eens goed over nadenken.


jan & alleman - July 11, 2011 - 10:56 am
Hier vechten de activisten tegen; vorsten zijn hier hemelse vorsten, geen aardse:

Doch de vorst des koninkrijks van Perzie stond tegenover Mij een en twintig dagen; en ziet, Michael, een van de eerste vorsten, kwam om Mij te helpen, en Ik werd aldaar gelaten bij de koningen van Perzie.

Toen zeide Hij: Weet gij, waarom dat Ik tot u gekomen ben? Doch nu zal Ik wederkeren om te strijden tegen den vorst der Perzen; en als Ik zal uitgegaan zijn, ziet, zo zal de vorst van Griekenland komen.

Doch Ik zal u te kennen geven, hetgeen getekend is in het geschrift der waarheid; en er is niet een, die zich met Mij versterkt tegen dezen, dan uw vorst Michael.


jan & alleman - July 11, 2011 - 10:52 am
wat activisten niet begrijpen is dat Israel natuurlijk het land van God is, helaas op dit moment geregeerd door Zozo satan.

In de tijd van Daniel kostte het al 21 dagen om toegang te krijgen tot Perzië daar de hemelse Sar (Tsaar) van Perzië er met de scepter zwaaide. De hulp van Michael, vorst van Kanaan moest worden ingeroepen.

Dus dan denken die linkse activisten dat ze satan wel even opzij kunnen zetten om Israel binnen te varen. Nou heeft satan er alle belang bij om Israel met de grond gelijk te mken. Maar zeker niet met behulp van linkse activisten.

De Mahdi is al achter de schermen actief. Helaas snapt Likoed deze dingen niet.

zie Daniël 10:1-21


Mark - July 11, 2011 - 03:35 am
Ik zal mijn mening geven: die demonstraties die deze activisten organiseren in Aida en Jeruzalem zullen het conflict echt geen stap vooruit helpen! Eerder achteruit. Wat denken ze wel? Ze vergroten zo alleen maar de Jodenhaat onder de palestijnen, omdat die dan weer in het vluchtelingenkamp te horen krijgen dat alles de schuld is van de Joden. Ik ga maar bidden voor de Joden voor komende week dat alles voor hun rustig mag verlopen, want het zal me weinig verbazen als er na vrijdag opnieuw wat gebeurt nabij Bethlehem of Jeruzalem.

Ohja, wil deze website dan ook even vermelden dat die vriendelijke en 'vast niet zo erge' partij Hamas dit weekend zijn raketaanvallen op Israël weer heeft voortgezet? Waarom willen mensen daar steun aan geven? Bovendien is er duidelijk bericht afgegeven van het Rode Kruis dat er GEEN HUMANITAIRE CRISIS is in Gaza, maar dat zelfs de supermarkten volstaan met alle benodigdheden. De schade ligt bij de infrastructuur, wordt gezegd. Naja, dat krijg je als Hamas al het cement en beton dat wel binnenkwam, gebruikt heeft voor bunkers en raketinstallaties.


jan & alleman - July 10, 2011 - 09:27 pm
dan is Spanje ook Israël;

Iberiërs = Hebreeërs

weet likoed dat?


jan & alleman - July 10, 2011 - 09:05 pm
ik denk dat er binnen het liberale Likoed zeker plaats is voor alle godsdiensten, inclusief de islam, zolang dit niet te gek wordt natuurlijk.

Maar ik weet ook zeker dat er binnen Likoed geen plaats is voor de genadeboodschap van Paulus of de Eindtijdverwachting uit Daniel.

Liberalisme, links activisme, anarchisme komen uit dezelfde heidense koker.

* Verlichting is de geest van Zozo


jan & alleman - July 10, 2011 - 09:01 pm
liberaal = heidens


jan & alleman - July 10, 2011 - 05:04 pm
Likoed vindt een discussie over Juda versus Israël onzin. Men snapt niet dat er een wisseltruc gaande is, namelijk van Esau op Jacob.
Home


 

.

.