HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

Arrestanten Schijnheilig in vreemdelingendetentie

AMSTERDAM, 8 JULI 2011 - Twaalf demonstranten die dinsdag werden aangehouden bij de ontruiming van een kraakpand, zijn vrijdag overgeplaatst naar vreemdelingendetentiecentra. “Onacceptabel”, meldt een woordvoerder van Schijnheilig.


Van de 143 bij de ontruiming van Schijnheilig aangehouden krakers zaten er vrijdag nog vier vast voor openlijke geweldpleging. Vrijdagmiddag werden zij voorgeleid aan de rechter-commissaris die hun vrijlating gelastte. Ook zijn 25 andere arrestanten overgedragen aan de Vreemdelingendienst, omdat ze weigerden hun identiteit kenbaar te maken. Daarvan hebben negen personen alsnog hun naam onthuld, waarop men is vrijgelaten.

Aanvankelijk bestond de groep anonieme arrestanten uit 52 personen die overgedragen werden aan de Vreemdelingendienst. Daarvan besloot het meerendeel alsnog de naam op te geven. Er verblijven nu nog twaalf personen in vreemdelingendetentie.

De aanhoudingen werden afgelopen dinsdag verricht tijdens de ontruiming van een kraakpand aan de Amsterdamse Passeerdersgracht. Daarbij zou volgens de politie behoorlijk met glas zijn gegooid. Enkele ouders van de aangehouden krakers en sympathisanten hebben inmiddels op hun beurt vragen gesteld aan burgemeester Van der Laan, over het in hun ogen hardhandige optreden van de politie.

De ontruimde krakers van Schijnheilig zijn woedend over het gesol met de anonieme arrestanten. “Het is onacceptabel en een rechtsstaat onwaardig dat de politie op deze wijze misbruik maakt van een maas in de wet om arrestanten te treiteren in de hoop ze te breken, een tactiek waar sinds enige jaren vaker gebruik van wordt gemaakt”, meldt een woordvoerder.

De politie zou de aangehouden 143 “buitengewoon slecht” hebben behandeld. “Mensen werden urenlang vastgehouden zonder dat ze de medische hulp ontvingen die ze dringend nodig hadden, vaak omdat die politie ze zelf nogal hardhandig had toegetakeld. Ook kregen ze na herhaalde verzoeken geen voedsel noch toegang tot het toilet. De juridische behandeling van de demonstranten verliep volstrekt willekeurig, waarbij vaak van geen enkele aanklacht of verdenking sprake was.”

Wat Schijnheilig nog het meeste dwars zit, is dat de arrestanten geen misdrijf hebben gepleegd maar toch in vreemdelingendetentie zijn geplaatst en al vier dagen vast zitten. “Dat dit toch al onmenselijke vreemdelingenbeleid nu ook nog op slinkse wijze misbruikt wordt om activisten, van wie de herkomst (terzijde) in veel gevallen trouwens helemaal niet onduidelijk is, onder druk te zetten is even pervers als absurd.”

Uit solidariteit met de arrestanten en “uit woede over dit schandalige machtsmisbruik van de politie” demonstreerde een aantal mensen zowel dinsdag als woensdag bij het hoofdbureau van politie aan de Marnixstraat en het detentiecentrum in Zuid-Oost, waar de meeste van de arrestanten zich bevinden. De demonstranten eisten de onmiddellijke vrijlating van alle demonstranten uit vreemdelingendetentie.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Nescio - September 06, 2011 - 01:46 am
Gelijk maar weer met vingerwijzingen beginnen maar je raakt kant nog wal.

verdiep je er eens beter in.


jan & alleman - July 09, 2011 - 02:17 pm
als men seks voor het huwelijk heeft en men wordt zwanger zijn de rapen wel gaar natuurlijk. Dan gaat men maar trouwen als constructie hiervoor. eigenlijk ook schijnheilig.

waarom noemen krakers zich schijnheilig eigenlijk? omdat ze hun ID niet prijs willen geven maar wel support willen? ze zijn wel schijn maar niet heilig.

zijn er ook depressieve krakers?


jan & alleman - July 09, 2011 - 12:23 pm
* die kerkmensen gaan zo vroeg trouwen omdat ze anders geen seks mogen hebben.

ik kan me niet voorstellen dat ze ook weer gaan scheiden omdat ze geen seks mogen hebben.

(Anti flowerpower)


jan & alleman - July 09, 2011 - 12:20 pm
ik maak een vergelijking met het huwelijk. Ik word steeds gevraagd om bruidsmeisje eh bruidsjongen te zijn bij trouwerijen van jonge kerkmensen.

Ik weiger dit omdat die mensen veel te jong zijn om te trouwen en over 10 jaar toch weer gaan scheiden. Daar wil ik niet steeds getuige van zijn.

Niu ben ik even vergeten wat het ook weer met kraken te maken had. Oh ja, ik vind het best wel erg wat er gebeurt dat mensen in een vreemdelingendetentie worden opgesliten. Maar bekijk het ook eens van de andere kant, krakers en krakerinnertjes.

Waarom moet het hele land steeds maar weer begrip hebben voor verwende middenstandsjongens en meisjes die tijdelijk de anarchist willen uithangen, een boekje van Michael Bakoenin op het nachtkastje hebben liggen zonder er 3 zinnen in gelezen te hebben, ich suf blowen en dan gaan kraken.

Over 10 jaar hebben die anarchistische bivakfiguren een goede maatschappelijke baan en dan worden het de femke halsema's en hoe heet die andere knakker van de PvdA ook weer? Dan gaan ze de nuance opzoeken en verklaren ze dat de uitkeringen omlaag moeten en dat kraken toch wel een raar iets is.

Van zulke anarchistische jongens en meisjes wil ik niet langer het bruidsmeisje zijn. Oh ja, weet je hoeveel een bivakmuts kost? Gemakt met kinderbreid in het kapitalistische China.


Youri - July 09, 2011 - 12:35 am
Klasse van de overheid houdt ze maar vast tot de schades aan de panden betaald zijn
Home


 

.

.