HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

Gazavloot door alles en iedereen tegengewerkt

ATHENE, 3 JULI 2011 - Politieke druk, dreigementen, een verbod om de haven van Athene te verlaten en sabotage van enkele boten. Het lukt de vloot van tien boten die met hulpgoederen richting de bezette Gaza wil varen Griekenland niet vaarwel te zeggen.


Ondanks deze tegenspoed is één ding zeker: internationale publiciteit te over voor de honderden vredesactivisten, die met de Freedom Flotilla 2 de aandacht willen vestigen op de schrijnende situatie van de Palestijnen in de bezette Gazastrook, die door de Israëlische autoriteiten worden onderdrukt en in hun dagelijkse bestaan worden tegengewerkt.

De tien boten, afkomstig uit onder andere Frankrijk, Spanje, Ierland, Canada, de VS, Nederland, België, Denemarken en Zweden liggen momenteel aangemeerd in Griekse havens. De bemanning kampt met forse tegenslag. Dinsdag werd het Zweedse schip 'Julliano' dat voor een Griekse haven lag, gesaboteerd. Volgens de organisatoren hebben duikers de schroef van het schip vernield.

Ook de motor van het schip waarmee (Noord-)Ierse activisten de Turkse haven Gocek wilden verlaten richting Athene werd donderdag onklaar gemaakt. De activisten kunnen niet langer deelnemen aan het konvooi. ”Dit was een vorm van geweld tegen Ierse burgers”, verklaarde Fintan Lane, woordvoerder van de (Noord-)Ierse delegatie die deelneemt aan de Gazavloot.

In Griekenland is zaterdag de kapitein gearresteerd van een schip dat met hulpgoederen naar de Gazastrook wilde vertrekken. Hij blijft tot zeker dinsdag vastzitten. Vrijdagavond verbood de Griekse kustwacht al een groep activisten om te vertrekken. Ze waren van plan om de blokkade te doorbreken die Israël voor de kust van de Gazastrook heeft ingesteld.

Vorig jaar kwamen op een Turks schip negen mensen om na ingrijpen van de Israëlische marine. Israël dreigt de vloot nu weer met geweld te stoppen. Israël heeft buitenlandse staten opgeroepen het vertrek van de vloot te verhinderen. Gisteren bedankte premier Netanyahu landen die daarvoor stappen hebben ondernomen. Israël zegt dat het met de blokkade van Gaza wil voorkomen dat er via zee wapens worden gesmokkeld naar de Hamas-beweging in Gaza.

Het is zeer onzeker of ook het Nederlands-Italiaanse schip dat deel uitmaakt van de Gazavloot, uit Griekenland kan vertrekken. Zondag zal dat in elk geval niet gebeuren, zei een woordvoerder van de actievoerders. De bemanning heeft bij de Griekse havenautoriteiten wel alle formaliteiten geregeld voor vertrek.

Maar op het laatste moment stelden de autoriteiten vragen aan Togo. Het schip vaart onder de vlag van dat land en het moet nu in Korfoe blijven tot er antwoord is. Dat komt op z'n vroegst maandag. Als er dinsdag nog geen duidelijkheid is, gaat de reis voorlopig niet door.

Of de rest van de tien boten wél weg kan, is eveneens onduidelijk. Alleen twee Franse schepen bevinden zich momenteel op zee in afwachting van de overige, die nog in Griekse en Turkse havens liggen. De deelnemende vier Belgen liggen met hun schip aan de kade in een haven van Kreta. Alle boten willen maandagochtend een nieuwe poging wagen om uit te varen, mogelijk eerst naar Turkije.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

jan & alleman - July 11, 2011 - 11:04 am
@ baboejska,

de tempelberg het heiligste der heiligen voor de joden?

Foei.

Punt 1, woont god niet in mensentempels

Punt 2 is de tempelberg een restant van Fort Antonia van Marcus Antonius en NIET van de tempel van Salomon.


jan & alleman - July 11, 2011 - 11:03 am
@ baboesjka,

jouw opmerkingen slaan zo fundamenteel de plank mis dat ik niet weet waar ik beginnen moet.

Nee het raakt me niet dat gebedshuizen moeten ruimen voor islamitische gebedshuizen. Waarom niet? De joodse tempel is al in 70 na christus verwoest. God woont niet in een mensen tempel.

Snap dat nou eens!!!


baboesjka - July 11, 2011 - 03:57 am
@jan & alleman
ZEUR NIET en wees blij dat er mensen zijn die het goed vinden met de staat israel en de joodse samenleving. tenslotte zijn zij het uitverkoren volk en god heeft hen het heilige land beloofd en gegeven. anders had hij er toch wel een stokje voor gestoken als het niet zijn plan was dat de joden daar een staat stichtten? bovendien zorgen de joden veel beter voor het land DAN ELK ANDER VOLK. de romeinen staken het in brand, de arabieren lieten en laten het als woestijn, de christenen slachtten er alles af in de middeleeuwen en als je gods woord goed hebt gelezen, las je ook dat israel in de toekomst volledig verwoest zal worden nadat het in de val gelokt is door vrede.
pas toen de joden naar het heilige land kwamen en de arabieren zagen wat er voor moois mee gedaan werd, gingen ze het opeisen als hun land. zo doen de arabische moslims dat eigenlijk altijd.
vind je het niet erg dat ze alle niet-islamitische religieuze bouwwerken willen ontheiligen door er iets islamitisch neer te zetten? ik vind 't als christen een redelijk frustrerend feit dat godshuizen worden vernield en verborgen om plaats te maken voor koepeltjes waar haat gepredikt wordt. Neem bijvoorbeeld de Tempelberg die voor de joden als godshuis diende. Het is voor hun het heiligste van het heiligste en wat bouwen de moslims er? 2 moskeeën en een herdenkingsplaats (waarin staat geschreven dat GOD GEEN ZOON HEEFT) vanwaar stenen worden gegooid op de joden bij de westmuur! en kijk eens naar nazareth waar een belangrijk christelijk bouwwerk staat, maar waar moslims een spandoek hingen waarop wordt gezegd dat GOD GEEN ZOON HEEFT! ik neem aan dat jij een christen bent en jou dat dus ook PERSOONLIJK AANVALT... ik kan nog wel meer voorbeelden bedenken waarbij moslims bewust ergens iets islamitisch neerzetten, zoals bij ground zero. maar dan ga ik heel erg afwijken van wat ik wilde zeggen. dus ik stop ermee.


jan & alleman - July 10, 2011 - 08:54 pm
Likoed is per definitie een terminus incogniticus, een liberale (lees: heidense) partij binnen Gods grondgebeid bij uitstek.

Dus hoezo ook nog een website?


jan & alleman - July 10, 2011 - 08:51 pm
@ Likoed,

beter kun je in de Tora kijken of boek Daniel voor alle antwoorden en die paar dissidente rabbijnen serieus nemen. wat moet ik met een heidense website?


Likoed Nederland - July 09, 2011 - 03:13 pm
Dit wordt een onzinnige discussie die al off topic was, wij stoppen er mee.

Kijkt u maar op onze site voor antwoorden:
http://www.likud.nl/doel.html


jan & alleman - July 09, 2011 - 12:15 pm
is het nu Likoed NL, Likoed Juda of Likoed Israel?


jan & alleman - July 08, 2011 - 01:23 pm
Likoed Nederland, wat een pretenties, naast de naam Israel te vorderen wordt Nederland nu ook ingelijfd in het domein.

Als jullie niet Israel zijn, dan zijn jullie al helemaal geen Nederland.

Lijkt het anarcho-syndicalisme wel; heeft ook zulke pretenties.


jan & alleman - July 08, 2011 - 09:10 am
@ Likoed,

dat heb ik ook helemaal niet gezegd (#@$&^) ik heb gezegd dat jullie Juda zijn die zich Israel noemt. Draai er toch niet zo omheen, MAN.


Likoed Nederland - July 08, 2011 - 12:02 am
@Jan

Zelfs in uw bron staat niet dat de meeste chassidische Joden tegen Israel zijn. Er staat alleen dat een voorname rabbijn van een van de stromingen van het chassidisme dat vindt.

Dat zegt dus niet dat de meerderheid dat vindt. Dat is ook niet het geval.


jan & alleman - July 06, 2011 - 09:45 pm
@ Likoed,

http://goedbericht.nl/blog2/?p=174


Likoed Nederland - July 06, 2011 - 08:30 pm
@Jan

U bent slecht op de hoogte; de meeste chassidische Joden zijn voor Israel.


jan @ alleman - July 05, 2011 - 10:46 pm
nou ik bedoel dat je Juda en Israel niet zomaar door elkaar kunt hutsen. Elk land kun je zo wel Israël noemen maar zo werkt het niet in God's programma. Jullie proberen een heilstaat buiten christus om te stichten. Dat is niet goed.

Juda werd naar Babylon gevoerd, Israel naar Assyrie. De joden die nu zomaar naar Israel terug gaan, hebben niks met het bijbelse israel te maken.

Het is de wisseltruc van Esau en Jacob maar nu weer andersom. en ja, er gaat een nieuwe holocaust komen, zie Daniel. De chassidische joden zijn ook tegen een staat Israel.

zie: http://www.gods-kingdom-ministries.org/Weblog/WebCategory.cfm?CID=11


Likoed Nederland - July 05, 2011 - 01:24 pm
@Jan

Wat bedoelt u? Wij zijn Likoed Nederland.
Israel is de naam van het land, Judea de belangrijkste streek daarvan.


jan & alleman - July 05, 2011 - 11:49 am
Likoed,

sinds wanneer zijn jullie Israel? jullie zijn toch Juda?


Likoed Nederland - July 04, 2011 - 08:59 pm
@Ruud

De macht van de Joodse lobby is een sprookje:
De verzwegen Arabische lobby in de VS


Ruud - July 04, 2011 - 01:54 pm
Ik gaf mijn mening over de nieuwe vormgeving van Ravage-digitaal dat mag wel duidelijk zijn.Het ging niet over de Gaza zaak.

Dat die Joodse lobby alles in werking zet om die vloot tegen te houden is duidelijk.Het gaat ze niet om die vloot.

Dit gaat over macht,anders niets."Wij zijn de baas,het volk van god"desnoods laten ze die macht gelden met geweld.En wie doet er wat tegen?Niemand.Overal zit die joodse lobby en op een euro hoeven die niet te letten.Geld zat.En als dat niet werkt (het geld)dan maar geweld.En daar is het heilige Israel niet vies van.Maar een 1000 jarig rijk zal het volgens mij niet worden.De stemming in het midden-oosten is aan het omslaan.Israel pas op!Niet alles is te koop!


Ruud - July 04, 2011 - 01:40 pm
Ziet er goed en overzichtelijk uit.

Groetjes Ruud,Geleen


Likoed Nederland - July 04, 2011 - 11:28 am
De Nederlandse boot heeft een schamele 49 verhuisdozen met goederen aan boord. Iets van 1/4 vrachtwagen.
Terwijl er dagelijks gemiddeld 260 volle vrachtwagens de Israelische grens overgaan naar Gaza. Dus 1000 keer zo veel!

Die 49 doosjes kunnen vast wel in een hoekje mee.


jan & alleman - July 03, 2011 - 05:53 pm
hoe willen anarchisten actie voeren tegen hemelse machten?


jan & alleman - July 04, 2011 - 12:35 am
er zijn immense hemelse machten aan het werk in het midden oosten die onze pet te boven gaan.

youtube video
Home


 

.

.