HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Sea Shepherd-activist in Japanse cel
 

TAJII, DI 27 DEC 11 - Een Nederlandse milieuactivist in dienst van Sea Shepherd verblijft sinds vrijdag in detentie in de Japanse stad Tajii. Hij wordt beschuldigd van mishandeling van een walvisvaarder.


De Nederlandse vrijwilliger van Sea Shepherd is vorige week vrijdag in Tajii gearresteerd toen hij foto's probeerde te maken van het transport van dolfijnen. De in het wild gevangen dieren worden vanuit drijvende kooien naar het Dolphin Resort Hotel vervoerd. Volgens een medewerker van het hotel zou de fotograaf, de Nederlander Erwin Vermeulen, hem hebben geduwd.

Vermeulen wordt door de lokale autoriteiten beschuldigd van mishandeling. Vandaag werd zijn voorarrest met tien dagen verlengd. Sea Shepherd is een actie gestart om Vermeulen vrij te krijgen. Het Nederlandse consulaat in Osaka staat Vermeulen bij. Het ministerie in Den Haag houdt contact met de vader van de activist. Volgens het Japanse strafrecht moet Vermeulen over tien dagen worden vrijgelaten of er moet een aanklacht liggen.

Ieder jaar vindt in Tajii een dolfijnenjacht plaats. Japan geeft 23.000 vergunningen af aan kustplaatsen om dolfijnen van verschillende soort te slachten. Een aantal levende dieren wordt verkocht aan aquaria wereldwijd. De missie van Sea Shepherd is 'de afslachting van het leven in zee en de vernietiging van de leefomgeving te stoppen om zo ecosystemen en soorten te beschermen en te behouden'.

Op 25 december heeft de bemanning van Sea Shepherd de Japanse walvisvloot onderschept. Dit gebeurde zo'n 1600 kilometer ten noorden van de het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan bij Antarctica. Het Sea Shepherd schip Steve Irwin heeft een drone ingezet om het Japanse fabrieksschip Nisshin Maru te lokaliseren en te fotograferen.

Zodra de achtervolging begon, kwamen drie Japanse harpoen-/bewakingsschepen op de Steve Irwin af om de Nisshin Maru in staat te stellen te ontsnappen. Deze keer zal de Japanse tactiek van het volgen van de Steve Irwin en de Bob Barker niet werken. Reden is dat zowel op de Steve Irwin als op de Bob Barker drones aanwezig zijn die Nisshin Maru kunnen volgen en de posities door kunnen geven aan de Sea Shepherd schepen.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

Naam:

Bericht:  

remy de groot - January 15, 2012 - 10:26 pm
Ronduit belachelijk dat dit nog kan. Wetende dat die fijne japanners hun walvisjagende vloot heeft uitgebreid met geld door ons Nederlanders geschonken voor de tsunami kern ramp. Had het niet beter geweest een berg en wat boeings te schenken zodat ze wat terug konden doen voor moeder aarde... Massaal kamikazi spelen of harikire plegen. Klote mentaliteit, genoeg japanners.. vreet die op.
Home


 

.

.