HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  32 Aanhoudingen bij ontruiming Tilburg
 

TILBURG, ZA 13 AUG 2011 - Bij de ontruiming van een kraakpand in Tilburg zijn vrijdag 32 krakers gearresteerd. Het leeuwendeel is inmiddels weer op vrije voeten.


Rond half tien 's morgens viel de politie het gekraakte bedrijfspand aan de Jules de Beerweg binnen. De ontruiming verliep zonder incidenten. Behalve een 9-jarige jongen werden alle bewoners aangehouden op grond van artikel 138a. De vader van het kind hoefde niet mee naar het bureau, ter plekke werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

De kraak van het bedrijfspand op het industrieterrein Kraaiven vond 25 juni jl. plaats. De eigenaar deed twee dagen later aangifte wegens huisvredebreuk. De gemeente Tilburg gaf een noodbevel uit tot onmiddellijke ontruiming wegens overlast en vernielingen door de krakers. Volgens eigenaren van nabijgelegen bedrijven werden er overdag feesten gegeven die erg luidruchtig waren.

Bij de ontruiming werden vijftig agenten, een tiental politieauto's en een observatiehelikopter ingezet. De politie is drie dagen bezig geweest met de voorbereidingen voor de ontruiming. De grote operatie had er volgens een politiewoordvoerder mee te maken dat niet duidelijk was hoeveel mensen zich in het pand bevonden.

Volgens woordvoerder De Valk van het Openbaar Ministerie in Breda zijn er in Brabant nooit eerder ontruimingen van deze omvang geweest. "Pas sinds de nieuwe antikraakwet kunnen we dit makkelijker doen. Voorheen moesten we het vaak op een akkoordje gooien met de krakers", aldus de woordvoerder. De ontruiming van een kraakpand in Den Bosch in 2005 is De Valk kennelijk ontgaan.

Het overgrote deel van de aangehouden krakers kwam vrijdag in de loop van de middag weer op vrije voeten. De eigenaar overweegt het pand te slopen. Tilburg heeft ruim tien kraakpanden, meestal bewoond door kleine groepen. "We gaan over tot ontruiming bij overlast, schade of als de eigenaar een nieuwe bestemming heeft voor het pand", zegt woordvoerder Groenevelt van de gemeente Tilburg.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:Home


 

.

.