HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Hackers tarten Amerikaanse politiekorpsen
 

ARKANSAS (VS), ZO 7 AUGUSTUS 2011 - Hactivisten van Anonymous hebben 70 websites van lokale politiekorpsen in de VS platgelegd. Hierbij is tien gigabyte aan vertrouwelijke informatie gekraakt. Het betreft een wraakactie voor de arrestatie van AntiSec activisten.


De gegevens die buit zijn gemaakt door AntiSec, een samenwerkingsverband tussen Anonymous en de pas opgeheven hackersgroep LulzSec, liegt er niet om. Lijsten van tipgevers, emails, serverwachtwoorden, vertrouwelijke informatie over lopende politiezaken, persoonsnummers, adressen en telefoonummers. De informatie zou afkomstig zijn van meer dan driehonderd emailaccounts van meer dan 56 Amerikaanse politiedomeinen en meerdere servers.

Operatie Shooting Sheriffs Saturday richtte zich op lokale politiewebsites in de zuidelijke en centraal gelegen staten van de VS. Het gros van de 70 sites was zaterdag onbereikbaar. Op de webpagina's die nog wel toegankelijk waren, bleek de inhoud gewist. De politiesites worden gehost door Brooks-Jeffrey Marketing wiens servers door de hactivisten gebruikt zijn om hun slag te slaan.

De hack leverde Anonymous ook een aantal creditcard gegevens op die ze gebruikt hebben voor donaties aan het Bradley Manning Support network, de Electronic Frontier Foundation en de American Civil Liberties Union. De buit is op het web gezet op het tor anonymity netwerk. Een deel van de documenten is te downloaden als torrent. Tussen de vertrouwelijke gegevens bevinden zich emails van tipgevers die aangaven anoniem te willen blijven uit angst voor vergelding.

In een reactie laat Anonymous weten geen sympathie te hebben voor de agenten en informanten die in de problemen kunnen komen door de publicatie van hun persoonlijke gegevens. “Veel te lang hebben zij onze persoonlijke gegevens gebruikt en misbruikt. Het is tijd voor vergelding”, aldus de hactivisten.

De pc-inbraak was tevens een wraakactie voor de arrestatie van meerdere AntiSec leden die in juli in de VS, Engeland en Nederland zijn opgepakt als onderdeel van een internationaal FBI onderzoek. De vier mannen die in Nederland werden gearresteerd worden ervan verdacht lid te zijn van de hackersgroep AntiSecNL die meerdere sites in Nederland zou hebben gekraakt. Enkele dagen na hun arrestatie kwamen ze weer op vrije voeten. Het landelijk parket moet nog bepalen of ze strafrechtelijk vervolgd worden.

In Engeland werd eind juli de 18-jarige Topiary opgepakt die door de Britse justitie als woordvoerder van de opgeheven hackersgroep LulzSec wordt gezien. Op zijn zestien computers werden inloggevens van 750.000 personen aangetroffen. Inmiddels is hij met een electronische enkelband op borgtocht vrij gelaten in afwachting van zijn hoorzitting eind augustus.

Eerder al had Anonymous wraak genomen voor de FBI arrestaties door computers van de NAVO te hacken waarbij ongeveer 1 GB aan geheime documenten werd gekraakt. Daarnaast gaven ze in een verklaring aan, gericht aan de FBI, niet onder de indruk te zijn van de arrestaties. “Ons arresteren is zinloos, aangezien ideeën zich niet laten gijzelen”, aldus de hackers.

In Italië wisten de webanarchisten twee weken geleden de computers van de Italiaanse cyberpolitie te kraken. Daarbij werd voor 8 GB aan documenten gestolen van de dienst CNAIPIC, die ironisch genoeg juist is opgericht om internetcriminelen te pakken. Italiaanse parlementsleden beschouwen de hack als “ongekend ernstig.”

In de tussentijd zag Anonymous kans om de aandelen van PayPal te doen kelderen toen ze 27 juli opriep om gebruikers hun account bij het digitale bankbedrijf op te zeggen. Dit als reactie op het weigeren van PayPal om donaties voor WikiLeaks te verwerken. Duizenden klanten van de betaaldienst gaven gehoor aan de oproep waarna het aandeel van PayPal flink in waarde daalde.Meer nieuws

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:Home


 

.

.