HOME       OPROEPEN      ARCHIEF       CONTACT      LINKS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  TheeAnnoying
 

De hoes van de debuut cd van TheeAnnoying ziet er strak uit. Het refereert aan kunstwerken à la Mondriaan. Vier minimale vlakken, keurig verdeeld in het vierkante vlak. De cd lijkt niet voor niets de titel Composition I te dragen. Als dan de nummers ook nog titels hebben als Movement I – Movement XI is het feest compleet. Staat ons hier academische muziek te wachten?

Niets is minder waar. De luisteraar wordt getrakteerd op elf zorgvuldig opgebouwde nummers met een mix van post-punk/post-rock (whatever that may be) en samples van speeches over filosofie en politiek. Sommige nummers herinneren mij aan de jaren '70 en '80. De combinatie van muziek en samples is ook al niet vernieuwend. De Britse punkband Crass bijvoorbeeld wist hun militante geluid genadeloos te combineren met opnames van politieke uitspattingen en uitspraken.

TheeAnnoying is een artistiek statement over de huidige tijdgeest. Om dit nog eens te ondersteunen parafraseren zij de Franse filosoof Boudrillard: 'Power in the future will be for those who know they have no nation, no home.' TheeAnnoying neemt de luisteraar aan de hand mee naar een nieuwe wereld waar respect voor de muzikale geschiedenis hoogtij viert. Daar slagen de muzikanten uitstekend in.

De cd, uitgegeven door het label Edgetone Records eindigt met een werk van zes minuten waar stuwende bas en drums en een raggende gitaar worden ondersteund door een korte opname van een fluitcompositie van Philip Glass, die al snel wordt overgenomen door samples van stemmen.

TheeAnnoying uit San Francisco bestaat sinds het begin van 2010: Ten Ticklish Ants gitaar en stem, M. Mersereau bass, stem en samples en D.A. Leech percussie. De leden hebben al een muzikale geschiedenis met elkaar in 15 Degrees Below Zero en de pop-punk groep The Feldmans. Dit debuut is in ieder geval een goede start om de geschiedenis voort te zetten.

Jan Kees Helms


Meer Knars

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Geef je mening:

pimpernel - August 03, 2011 - 07:40 pm
muzikaal vind 15 degrees below zero meer in mijn straatje ligge..
maar lekkere punk rock
Home


 

.

.