Naar archief

 

Uit: Ravage #257 van 17 april 1998


PLUK DE STRAAT KRAAKT AUTOVRIJE DEMONSTRATIE

Ondanks de verknipte publiciteit en weerberichten voor 5 april stroomde de Nieuwmarkt in Amsterdam rond tien voor één vol met een vijfhonderdtal vrolijke mensen te voet, fiets of skate. Het was onduidelijk of men kwam voor 5 April Autovrij, een dag die reeds in november via verschillende media aangekondigd was, of voor een geheimzinnig Pluk de Straat feest dat ook de Nieuwmarkt als verzamelplek had verkozen.

Vooraf was de 5 April Autovrij Demonstratie onder begeleiding van een geluidswagen met route en al aangekondigd bij het Amsterdamse Stadhuis. Dat het schort aan communicatie tussen verschillende overheidsdiensten mag genoegzaam bekend zijn. De Heer Bartelse van politie sommeerde zonder aanleiding tweemaal het geluid uit te zetten. Van aanmeldingen wist hij niks, hij had regels uit te voeren en het was zondag en hij was dom en moest doen wat er opgedragen was (korte samenvatting).

De glimmende geluidswagen van Theaterstraat (alsof er een zwoel voorjaarsbuitje overheen was gegaan) stelde zich op aan de andere kant van het plein om (met nog één sommatie en inbeslagname te gaan) een stille mars voor meer autovrije dagen te begeleiden. Daar kwam het tot de confrontatie van de dag. Een dronken ogende beroepsvervoerder kon er niet meer langs; onder geschreeuw en gedreig met fysiek geweld (toevallige fiets hoog opgeheven) tegen personen en goederen besloot Theaterstraat hun vrachtwagen maar even om het hoekje te plaatsen.

Tegen twee uur was de stoet geformeerd. De Heer Bartelse vroeg nog even welke route we gingen nemen, hij werd er fijntjes op gewezen dat de route aangemeld was... De route liep langs de Kloof, Nieuwe Doelenstraat, via het Muntplein (waar het openbaar vervoer de demonstratie even in 'tweeën knipte') naar het Weteringscircuit.

Eenmaal aangeland op de Stadhouderskade (Hoofdnet Auto, No Go Area voor fietsers (met verstand) en Openbaar Vervoer) ging de demonstratie breeduit over vier rijstroken. De vier motoragenten vooraan de demonstratie zorgden dat het tegemoetkomend verkeer omgeleid werd. Toen ze over de Amstel zagen dat het tegemoetkomende verkeer reeds door oplettende burgers door middel van hekken nabij de SleepIn (Arena) gestopt was, bleek de demonstratie gestagneerd op de Torontobrug.

Fietsbarricade

De Straatroof (streetrave -red.), aangekondigd door Pluk de Straat ter ere van de eerste autovrije dag in Amsterdam sinds bijna 25 jaar, begon. Aan de kop van de demonstratie werden ineens drie wankel uitziende bouwsels van steigerpijpen opgericht. Nog voordat de politie te paard, fiets en voet naar de kop van de demonstratie was gesneld hingen reeds drie springlevende Straatrovers op zes meter hoogte boven het wegdek. Slechts acht achtergebleven slome agenten konden niet voorkomen dat aan de achterkant van de demo een barricade van veertig fietsen met sloten, stalen kabels en hekken werd opgeworpen.

Er klonk muziek uit onbekende bron. Enkele dappere (dat moet gezegd worden) agenten trachtten in het beginnende feestgewoel nog de generator van Theaterstraat onklaar te maken, een futiele actie, de muziek werd volledig autonoom voortgebracht door een bakfiets. Rampenplan serveerde mueslibollen, appelen, appelsap en water.

Op de achtergrond begon het verbale getouwtrek tussen de woordvoerder van Pluk De Straat en de bevelvoerende officier. Termijnen werden over en weer gesteld. De politie besloot eerst de 'fietsblokkade' aan de westzijde te ruimen en dan de barricade van driepoten aan de oostzijde; daarna zou de demonstratie van 5 April Autovrij haar route kunnen vervolgen.

Terwijl het feest gewoon doorging kreeg de grootste fietsensteelactie sinds de Tweede Wereldoorlog zijn beslag. Er werd een linie petten opgesteld tussende de bruisende feestmassa en de fietsenblokkade. Totaal genegeerd door de dansende menigte konden de dieven hun slag slaan; veertig fietsen werden opengebroken en in een vrachtwagen geladen.

Het politiecircus begaf zich via een ruime omweg naar de 'oostblokkade'. Daar werd duidelijk dat de Amsterdamse politie nog niet in staat is met enig fatsoen om te gaan met de moderne vormen van geweldloze actie. Gelukkig werd een lafhartige poging de driepoten (met Straatrovers erin) door politieruiters omver te laten rijden door omstanders voorkomen. De lokale tv-zender AT5 heeft dit later achteruit gemonteerd uitgezonden. Zelfs de uiteindelijk opgetrommelde mevrouw Van Brenk (sinds jaar en dag op Algemene Zaken de soepele rechterhand van Ad Smit) vond dat geen oplossing ('de volgende keer gaat er direct de Mobiele Eenheid overheen') en de aanwezige politie trok zich een beetje terug.

Tegen vijf uur pakten zich donkere wolken samen en onder dreiging van de naderende regen besloot Pluk De Straat haar driepootjes weer in te pakken en de demonstratie voor meer autovrije dagen haar tocht te laten vervolgen. In de tunnel onder de Wibautstraat werd nog even vrolijk gedanst. Het hakken begon toen een horde knuppelende politieagenten de organisatie van de 5 April Autovrij demonstratie erop wees dat er al op de Nieuwmarkt afgesproken was dat er geen muziek gespeeld mocht worden. Heel rustig vervolgde de demonstratie haar route naar het Oosterpark waar de deelnemers genoten van een afsluitende regenbui met prachtige dubbele regenboog en krentebol.

Otto-sebastian

 

Naar boven
Naar overzicht dit nummer

Naar Jaargang 1998