Naar archief

 

Uit: Ravage #257 van 17 april 1998


AANLEG BETUWELIJN TREKT KRAKERS AAN

,,Hier,'' wijst een van de krakers van De Boze Wolf naar een boomgaard vol bloesemende fruitbomen, ,,Moet dus een industriegebied komen. Bovendien willen ze een nieuwe haven aanleggen, die via een nieuw kanaal met de Waal verbonden wordt. Je vraagt je af wie zoiets bedenkt.''

Ressen, een vlek boven Nijmegen. Veel is er niet te vinden. Er is een tauge-kwekerij, maar ook 'vleesindustrie Hilckmann' heeft een aantal loodsen staan waarvan je liever niet wilt weten wat zich daar binnen afspeelt. Verder veel kassen en boomgaarden. Kortom, een geïndustrialiseerd landelijk gebied, dat zich op een voor Nederland Distributieland strategische plek bevindt.

Zo strategisch, dat de eerste boerderijen inmiddels onteigend zijn. Hier moet namelijk de Betuwelijn komen. De zogenaamde IJzeren Rijn die de Rotterdamse haven met het Duitse achterland moet verbinden. Protesten zijn er in het verleden genoeg geweest. Vele malen werd gewezen op het veel goedkopere alternatief, namelijk de al bestaande waterwegen als Rijn en Waal tussen Rotterdam en Duitsland, maar de Betuwelijn moest en zou er als mismaakt prestige-object komen.

Zondag 12 april werd de boerderij en het bijbehorende land aan de Wolfhoeksestraat 24 in Ressen door een vijftiental Nijmeegse krakers in bezit genomen. Eigenaar de Nederlandse Spoorwegen heeft nog niet van zich laten horen. De politie constateerde pro forma leegstand. Tussen de vele boeren- en kwekerijbedrijven met namen als 'Rust Roest' en 'De Eeuwige Lente' was de naam 'De Boze Wolf' al snel gekozen.

Enige dagen na de kraak legt een van de krakers uit waarom ze hier hun intrek hebben genomen. Letterlijk rillend van de kou, de verwarming is in aanbouw, vertelt Machiel: ,,De aanleg van een insteekhaven, en het daarbij gaande plan voor een industrieterrein en een overslagplaats, is onnodig. Je moet je voorstellen dat containers die in de Rotterdamse haven worden aangevoerd, op de Betuwelijn worden gezet om dan hier weer op schepen te worden geplaatst. Daar zijn twee argumenten tegen. Die containers kunnen over het water uitstekend hier naar toe vervoerd worden. Waarom zou je ze eerst op de trein zetten, dat is toch onzin. Bovendien is er in Duisburg, verderop over de Duitse grens, al een prima overslaghaven. De afstand tussen Nijmegen en Duisburg is vervoerstechnisch te verwaarlozen. Het waarom van deze haven? Ach, de gemeente Nijmegen wil ook een woordje meespreken, en als het even kan een Euro meepikken.''

Machiel en zijn medestanders steken daar de kraakactie voorlopig een stokje voor. Hoelang, dat zal nog blijken. Mensen die 'De Boze Wolf' willen ondersteunen middels een bezoekje, zijn van harte welkom. Omdat Ravage zich per trein en per fiets laat vervoeren, volgt hier de routebeschrijving vanaf station Elst (wie vanaf Nijmegen komt volgt de tegenovergesteld route): Vanaf Elst de weg Elst-Nijmegen. Bij afslag Ressen (benzinepomp Total) richting Ressen. Volg de Stationsstraat tot voorbij de spoorwegovergang. Bij het begin van het viaduct, als de dezelfde weg Ressensestraat heet, meteen linksaf de Bouwlustlaan (bij potplantenkwekerij Van Ewijk en Zonen) op. Aan het einde van de Bouwlustlaan (langs het spoor) rechtsaf de Wolfhoeksestraat op, eerste boerderij rechts, nummer 24. (Rob)

 

Naar boven
Naar overzicht dit nummer

Naar Jaargang 1998