Naar archief

Uit: Ravage #253 van 20 februari 1998


GIVE COMPEACE A CHANCE
(that's all we are saying)

Jarenlang heb ik zeer cynisch gestaan t.o.v. de dictatuur van de technologische ontwikkeling. Maar in mijn omgeving zag ik, dat aartsvijanden zich verbroederden rond de megabytes. Wat me ook opviel was dat ik alleen achterbleef. Terwijl iedereen van website naar bulletinboard naar computermaitresse zwierf, namen de mensen niet meer de moeite om bij mij thuis met een kopje perensap in de hand een prettig gesprek te voeren.

Op straat kwam ik nog wel eens iemand tegen, die dan hoog opgaf over alle contacten die hij al surfend had opgedaan. Mijn vraag of hij eens langs kwam voor wat eten en een ouderwets avondje stappen negeerde hij. Met een "we zien elkaar wel in de digitale hofstad", groette hij me. Er was nog zoveel informatie, zoveel mensen en zo weinig tijd. Zelfs in het kraakpand waar ik woon is iedereen aangesloten op het netwerk en zijn de gangen uitgestorven. Niet lang geleden besloot ik mijn ganzenveer mee te geven met het grof vuil en een computer aan te schaffen. Mijn column bij Ravage had me een volle spaarrekening bezorgd en die kon ik met een gerust hart aanspreken voor deze gelegenheid.

Sinds ik een computer heb, kan ik weer communiceren. Ik heb al mijn oude vrienden weer ontmoet en zelfs mijn vijanden praten tegen me. Het internet overtreft al mijn verwachtingen. Je kunt daar en ik overdrijf niet, alles vinden, echt alles! Ik heb bijv. de stamboom van Willem Alexander bekeken en hij blijkt inderdaad familie te zijn van Judas! Verder heb ik alle gegevens opgevraagd over majesteitsscherinis.

De lijst die ik kreeg was overweldigend! In ruim honderd jaar zijn onze koningen en koninginnen zo'n 35 duizend keer beledigd. In 34.009 van de gevallen werd er niet tot vervolging overgegaan omdat de beledigende partij zelf lid van het koninklijk huis was. Het vaakst beledigd is Claus, met Willem Alexander als goede tweede. De gegevens werden op het internet geplaatst door een groep die zich de Ware RVD (WRVD) noemt. Ook staan er veel leuke spelletjes op het net. Gezelschapsspelletje doe ik nu in mijn eentje of met mensen van over de hele wereld...

Vroeger moest ik mijn vrienden uitnodigen. Na afloop bleven ze nog uren hangen om muziek te luisteren, mijn chips op te eten en moest ik hun ongemanierde gedrag tolereren. Nu log ik uit of ga ik op zoek naar een seksueel avontuurtje zonder me te hoeven bekommeren om safe seks. Mijn virus destructor heeft in ieder geval nog nooit een HIV positief bestand van het internet hoeven te vissen.

Laatst heb ik een spel met de titel DO DO DI gedownload. Wat een graphics, wat een actie! Als chauffeur bevind je je in een limousine met een Engelse prinses en haar vriendje en moet je dit tweetal levend door Parijs zien te loodsen. Maar overal loert het gevaar! Uit alle hoeken komen paparazzi opduiken (op motors, met auto's, aan parachutes). Waarbij je, om ze te ontwijken, op hoge snelheid door het drukke Parijse centrum rijdt. Wanneer het niveau hoger wordt, moet je ook opletten voor complotten en sabotage. Fundamentalistische moslims, koningin moeders, ex geliefden, IRA terroristen, mijnen fabrikanten hebben het op je auto voorzien. Verder wordt het alcoholpercentage in je bloed hoger en wordt het moeilijker je auto te beheersen.

Uiteindelijk moet je, net als in het echte leven, het loodje leggen. De manier waarop echter, maakt verliezen voor de grootste nijdas een waar genot! Een screensaver en goede screenwissers zijn geen overbodige luxe met al dat bloed! Dit is een aanrader van je welste!

Maar om nog even terug te komen op communicatie, het thema van deze week; ik voer dagelijks diepgaande gesprekken op het net. Laatst nog bijv. ontmoette ik zo'n interessant persoon uit Miami, we hebben uren gepraat over......

Harry Zevenbergen

Naar boven
Naar overzicht dit nummer

Naar Jaargang 1998