Naar archief

Uit: Ravage #244 van 17 oktober 1997

Het Heras Hekwerk Team  

Zonder vergunning een natuurgebied van 500 meter bij één kilometer vernietigen, kan dat? Ja, dat regelt Patijntje wel even. Terwijl je In Nederland normaliter voor elke scheet die je laat een vergunning moet aanvragen, was voor het bouwklaar maken van Groenoord geen enkel ambtelijk paperas nodig. Wel 850 politie/ME per dag en tien kilometer aan Heras-hekken. 

Deze overmacht overtrof de stoutste dromen van elke Groenoorder. Vier dagen lang klonk het geraas van machines achter de Heras-hekken. Toen ze verdwenen troffen de Groenoorders een verkracht landschap aan. Wordt het niet tijd voor een anti-Heras Hekwerk actie? Ze staan immers altijd in je weg. Heras stond tijdens de Eurotop ook tussen de demonstranten en allerlei leuke locaties. Zoals de Bank, het Mediadorp en het Paleis op de Dam dat helaas door die hekken niet lila geschilderd werd.  

Dankzij die goede Eurotop-contacten kreeg Heras een nieuwe grote opdracht: het omheinen van Groenoord, een order van 5000 hekken. Binnen vijf uur had Heras Groenoord ingesloten, een nieuw record. "Wat was Ik trots toen Ik op tv het omheinde gebied zag, die klus hadden we mooi geklaard", zei de uitvoerder naderhand in het Haarlems Dagblad. Hij is trots, maar wat vind JIJ van die hekken? Bel massaal je mening door op nummer 072-5710248. Het Heras Hekwerk telefoonteam wacht met smart.  

Terug naar Groenoord. In de eerste ontruimingsnacht reed een bulldozer in zijn enthousiasme over een tunnel. Hij had de waarschuwingsbordjes genegeerd. De tunnelaar ontkwam maar net maar doet aangifte van poging tot doodslag. Als souveniers nam de ME enkele 'pas op: tunnel!' bordjes mee. Waarschijnlijk materiaal voor de cursus 'Hoe ontruim ik een actiekamp'. ME'ers, volg die cursus, want jullie zullen hem nog nodig hebben. De bewoners van het nieuwe actiekamp Groenoord-2 zijn namelijk gemotiveerder dan ooit.  

Jouw mening over de Grote Groenoord-ontruiming kan je doorbellen bij de volgende deelnemers: Klaas Wilting 06-58068345, Niek Konijn specialiteit graafwerk 0299-433503, hoveniersbedrijf Kleftenburg, bomenrooier 0517 -579368 transportbedrijf J Becx 0497-591262, specialiteit hekken transporteren.

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1997