Naar archief

Uit: Ravage #240 van 8 augustus 1997

Komkommerstylie  

De zomer is de tijd van het komkommernieuws. Veel mensen ergeren zich eraan. Ik niet. Ik hou van onnieuws. In de zomer worden de kleine berichtjes die ik altijd zoek verheven tot Groot Nieuws met mooie koppen. Het onnieuws is (onbedoeld) grappig en onderscheidt zich zodoende van het Gruwelijke Wereldnieuws. Noodgedwongen lees ik de Volkskrant, er is voor mij geen minder slechte.
Maar stiekem haal ik af en toe 'De krant van fout Nederland' in huis.

De krant met de fijne neus voor komkommernieuws, het hele jaar door. Zelf voel ik me als columnist ook vaak de komkommerspecialist van axieblad Ravage. De ellende in de wereld interesseert me niet. Met tien mensen gaten graven en boomhutten bouwen in Ruigoord; mij niet gezien! Maar alle respect voor hen die (het) wel doen, begrijp me niet verkeerd. De afgelopen weken heb ik wat komkommerkoppen verzameld. Wat nu volgt, is een kleine selectie: 

JELTSIN OP VISVAKANTIE "In de visvijver waar Jeltsin vist -tijdens zijn vakantie- zijn tienduizend vissen uitgezet, om de visser succesvol te laten zijn. Zelfs bij het bijten van de vissen, die dat zelf niet meer kunnen, zijn behulpzame kikvorsmannen betrokken…" 

VEENENDAAL MOOISTE STAD EUROPA "Veenendaal is door Nederland voorgedragen voor de titel 'mooiste stad van Europa'. De commissie die dit beoordeelt was zeer onder de indruk van de stad. De stad van de Bond Tegen het Vloeken, de stad ook waar men opgejut door dominee Doornbos nog steeds platen achterstevoren afspeelt om duivelse teksten op te sporen. Veenendaal is het Zoetermeer van Midden Nederland. Het advies van een Veenendaal-kenner is dan ook: ga nooit zelf kijken, stuur iemand anders." 

KLUIVERT MOORDENAAR "Kluivert werd gisteren aangetroffen in zijn Milanese appartement met een bloedend aardappelschilmesje en het lijk van z'n vrouw. Hij verklaarde bij monde van zijn advocaat: "Ik was de aardappels aan het schillen toen mijn vrouw me bij binnenkomst iets te enthousiast begroette. Ze liep zo in mijn mes." 

PEST OP HET NOORDEINDE "In Den Haag heeft de veterinaire inspectiedienst bij een routinecontrole het eerste geval van varkenspest in de Randstad ontdekt. Voor Willem-Alexander geldt per vandaag een vervoersverbod. Emily en de koninklijke familie verblijven voorlopig in quarantaine, aldus de woordvoerder van de RVD." 

VLEESETENDE MIEREN TEISTEREN ARNHEM "De gemeente Arnhem wil met alle mogelijke middelen de moeilijk te bestrijden vleesetende Faraomieren verdelgen. De mieren eten slagerijen leeg, vallen kleine dieren aan en vormen zelfs een bedreiging voor slapende baby's (reeds menig oortje of teentje is aangevreten)…" 

PLATFORM RADICALE VEGANISTEN EIST DIERVRIENDELIJKE OPLOSSING "In een open brief vraagt het platform om een dier- en milieuvriendelijke oplossing tegen de plaag van de vleesetende mieren. Het PRV vindt dat de mieren op transport moeten worden gezet naar hun land van herkomst. Verder wil het PRV een voorlichtingscampagne houden onder de Faraomieren. Waarbij men de mieren wil overtuigen van het feit dat vlees eten een slechte zaak is. Onder de mieren worden proefblokjes uitgedeeld." 

BOND OPGERICHT TEGEN HET IN DISKREDIET BRENGEN VAN WEERLOZE TOPVOETBALLERS "Voorzitter J. Kluivert (geen familie) bindt naar eigen zeggen de strijd aan tegen de gewetenloze journalistiek die mensen veroordeelt zonder enig bewijs. Dit zonder respect voor de privacy van de betrokkenen." 

STICHTING KERKASIEL ZOEKT KERKEN OP DE VELUWE "Een medewerkster van de stichting ziet door de vele kerkenbomen het bos niet meer en keert overspannen· terug naar de Randstad." 

PERSONEEL CUNERATOREN STAAKT "Tienduizenden toeristen lopen een unieke beklimming mis. Het is niet duidelijk wanneer de toren weer opengaat. Het personeel van de toren eist een dienstlift en een loonsverhoging, omdat zij vinden dat hun functioneren op hoog niveau niet voldoende wordt gewaardeerd." 

Harry Zevenbergen 

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1997