Naar archief

UIT: Ravage #231 van 21 maart 1997  

EI-WAARTS

Voor de Amsterdamse lezertjes van dit blad zal het wel een spannende week geweest zijn. Gaat IJburg door... of niet? Het zal mij als niet ingezetene van de hoofdstad allemaal tofoe zijn. Ik bedoel maar, het maakt toch eigenlijk geen reet uit waar er gebouwd gaat worden? Wat betreft natuurwaarde - gedver, van dat woord krijg ik een vieze smaak in mijn bek, net als van die tofoe overigens - heeft het IJmeer bijster weinig te bieden.

Op dat paar zielige meerkoetjes - dat eigenlijk toch liever in het Vondelpark had vertoefd - na misschien... Net als elders in de Randstad is de gewraakte locatie verworden tot een als volkstuin ingerichte arena waar planologen en milieubeschermers elkaar - de publieke opinie driftig manipulerend - de laatste vierkante meters grond en water betwist.  

Het 'Groene Hart' - u weet wel die verzameling met verzurende stront volgespoten en met kassen volgebouwde weilanden - moet openblijven, koste wat het kost. Wat helemaal humoristisch overkomt is wel het feit dat de krakers van weleer zich nu uitspreken tègen de nieuwe woonwijk. Zeker bang dat ze van het gemeentelijk woningbedrijf straks allemaal een eengezinswoning aangeboden krijgen. Een eihoofd krijg ik van dat gesteggel. En dat beste lezertjes, sluit weer naadloos aan bij de komende Paastijd... 

Nauwelijks heb je God goed en wel achter de kiezen of de paastakken en chocolade-eieren vliegen je rond de oren. Ook het nakende voorjaar beweegt zich steeds meer ei-waarts. De vogelen des velds zitten elkaar 's ochtends in ieder geval weer luidruchtig op te geilen. Iedere dag word ik door onze gevederde vrienden reeds om vijf uur gewekt - en dan tel ik die paar schorre hanen van de boerderij verderop niet mee. Ik heb hier nog een gesprek over gehad met mijn keuringsarts... u weet wel... ik was 'overspannen'. Helaas vond hij het gefluit geen reden om nog langer thuis te blijven. Nee, ik kwam zelfs wat evenwichtiger over dan eerst. 

Ik moet morgen dus weer gaan werken. In mijn volgende sprookje zal ik u daar hier en/of elders kond van doen. 

Marinus

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1997