Naar archief

UIT: Ravage #227 van 24 januari 1997

Colofon - Chaotische Zee 

Obstakels kunnen veranderen in kracht, las ik onlangs op de muren van een psychiatrisch centrum. Een uitspraak om bij stil te staan, om stil van te worden. Zondag autolozendag (was dat maar waar...), maandag wasdag, dinsdag Ravagedag. Dat wil zeggen de laatste dag dat er weer een exemplaar van 'de linkse groene' (ahum, EU...) persklaar wordt gemaakt. De werktafel in het midden van de redactieruimte een chaotische zee van papieren. De hoofden van de redactieleden (allen jongens nog) dichtslibbend met de inhoud die straks weer overzichtelijk in kolommen op papier staat.  

De avond valt, een laatste actievoerder stormt binnen met zijn belangwekkende mededeling. Als Europa een fiets is, is Ravage een vijfdeurs-postkoets op sterk water in rood-zwart-paarsgetinte kleuren. Kraakpanden die op ontruimen staan, wapenbeurzen die op bestormen staan, dichters die op planken staan... 

Welkom heten we zowel kersverse stagiair Susan Smit (reden temeer het Weekboek wederom niet over te slaan), en natuurlijk: Marijn, dochtertje van Ravagist Freek en Simone, op aarde gekomen maandagavond 20 januari 1997. We wensen hen alle geluks toe. Opdat obstakels mogen veranderen in kracht.        

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1997