Naar archief

UIT: Ravage #223 van 29 november 1996  

KLOJOFOON 

Ravage is een onafhankelijk politiek-cultureel actieblad dat tweewekelijks verschijnt. Het blad richt zich op progressieve mensen en groepen, met name niet partijgebonden actie- en pressiegroepen. Informatie die relevant is voor deze groepen, komt weinig aan bod in de reguliere media. Hef gaat hierbij om informatie en discussie op het gebied van velerlei maatschappelijke thema's. Verder in Ravage een gevarieerde agenda, culturele activiteiten, jouw mening... 

Tien Friese rechercheurs zijn sinds afgelopen weekend al dagenlang op zoek naar 'vier jongens' die volgens ooggetuigen lachend zeiden dat er iets leuks ging gebeuren. Inderdaad, even later vloog het deel van de Frieslandhal in de hens. Schade, ach, voorlopig houden we het op iets meer dan dertig miljoen gulden. En weer ontving Ravage geen persbericht. (Of wel? Zie pag. 3)  

Hebben die twee ooggetuigen niet per ongeluk gezien of een van die jongens 'meat is murder' op zijn jas had staan. Waarschijnlijk niet, en bovendien hebben actievoerende veganisten tegenwoordig amper tijd om met lucifers te spelen. Of ze zitten in de bajes, of ze hebben het te druk met figureren in televisieprogramma's. 

Laatst had ene Ruud ter Weijden voor RTL4 zich immers ook al gewaagd aan het item 'straight edge'. Hij waagde zich in het hol van de leeuw, deze voormalige sportverslaggever, quizmaster, en wat al niet meer. Op bezoek bij een straight-edger, die gewillig na Ter Weijdens verzoek een plaat van Minor Threath opzette om aan te geven hoe hij zich tot het straight-edge gebeuren had bekeerd. Ruud hoorde plots 'Don't fuck around' door de luidsprekers schallen. Terstond vroeg deze wakkere reporter dan ook of het straight edge wereldje naast het niet-drinken en niet-roken nu ook al niet-neukte. Dat had-ie dus even verkeerd begrepen.  

En er was nog meer leuks op de treurbuis. De VPRO interviewde in het kader van punk in Nederland onder andere Hugo Kaagman en Diana Ozon. En verdomd, Ozon werd inderdaad voor een volle boekenkast gefilmd, zodat deskundigheid buiten kijf stond.

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1996