Naar archief

UIT: NN #198 van 1 december 1995    

Colofon - Maffe wereld  

Actieblad NN - Nomen Nescio - is een onafhankelijk politiek blad dat tweewekelijks verschijnt. Het blad richt zich op progressieve mensen en groepen, met name niet partijgebonden actie- en pressiegroepen. Informatie die relevant is voor deze groepen, komt weinig aan bod in de reguliere media. Het gaat hierbij om informatie en discussie op het gebied van een velerlei aan maatschappelijke thema's. Verder in NN een gevarieerde agenda, culturele activiteiten, jouw mening... 

"...De activistenwereld zit zo maf in elkaar. Neem nou die linkse rakkers van Greenpeace. Zaten ze zich twee maanden geleden te distantiëren van een autonome actiegroep die het Franse consulaat had beklad, en dan spuit Greenpeace het complete Franse ambassadegebouw onder de witte verf. Dat is toch niet te geloven hè? En dan Milieudefensie. Spreekt een activistisch ingesteld kopstuk van deze organisatie zich in z'n eigen clubblad luid en duidelijk uit tegen sabotage-acties, uitgevoerd door radicale milieu-activisten, waarna Milieudefensie vervolgens zelf het vliegverkeer lamlegt door een landingsbaan op Schiphol te blokkeren. Daar krijg je toch grijze haren van, of niet soms? 

Tjezus, stond vanmorgen op de tramhalte, staat er een konijn met een lantaarnpaal op z'n schouder. Ik zeg: waarom heb jij een lantaarnpaal op je schouder. Dat konijn zegt: dan blijven de vossen uit de buurt. Ik zeg: maar er zijn hier helemaal geen vossen. Waarna dat konijn antwoordt: zie je wel, het werkt!"  

U ziet het: ook hier wordt vpro gekeken. Niet erg PC, dit eerste stuk kolofon. Waarom nou weer zo'n "grap" over een konijn met een lantaarnpaal? Alsof konijnen het zo gemakkelijk hebben in de tijd dat het kerst-vreet-feest er aan zit te komen. Die konijnen hebben wel wat anders aan hun kop dan met een lantaarnpaal rond te sjouwen. Maar "dan blijven de vossen uit de buurt". Hahaha, lachen hoor. Straks draait de wildindustrie weer op volle toeren, en om vossen uit de buurt te houden heb je geen lantaarnpaal nodig. Je zou in plaats van 'konijn' eens 'Belg' moeten schrijven, dan stond heel antifa-nederland hier op de stoep met honkbalknuppels en traangasbusjes. Overigens, begrijpen jullie waarom de heer Toyota die schitterende slee aan Danny Blind gaf, terwijl Kluivert toch de absolute uitblinker vonden. (zou hij expres die penalty naast hebben geschoten?) Raadsel van de week: hoe kan een 'U2' tegen kernwapens zijn?" 

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1995