Naar archief

UIT: NN #194 van 6 oktober 1995

Colofon - Kraak noch smaak

Actieblad NN - Nomen Nescio - is een onafhankelijk politiek blad dat tweewekelijks verschijnt. Het blad richt zich op progressieve mensen en groepen, met name niet partijgebonden actie- en pressiegroepen. Informatie die relevant is voor deze groepen, komt weinig aan bod in de reguliere media. Het gaat hierbij om informatie en discussie op het gebied van een velerlei aan maatschappelijke thema's. Verder in NN een gevarieerde agenda, culturele activiteiten, jouw mening...

Het was me uiteindelijk gelukt Ellecom te bereiken en het loonde de moeite... Gelegen aan de Zutphenseweg ontwaarde ik het schitterend gelegen statige landhuis tussen de ferme bomen.

Omringd door tientallen kleurrijke tentjes wist ik dat hier het kraakweekend werd gehouden. Bij de ingang werd ik zr hartelijk begroet door een blonde dame. Ze overhandigde me enige politieke paperassen, en een kauwgompje in een papiertje. Althans, ik dacht dat het een kauwgompje was. "Dank je, heb ik net trek in". Zij: "Nee gekkie, nu niet. Bewaar het maar voor later, vannacht ofzo".

Ondertussen kwam een jongeman die eruit zag of ie net uit bed kwam, haar om twee extra kauwgompjes vragen. Op de vorige was ie kennelijk uitgekauwd. "Nee, je mag er maar n per dag hebben", antwoordde ze gepikeerd. Hij gaf het niet zo snel op, "ik wil er twee". "Nee, een is echt genoeg!". Met de 'staart' tussen z'n benen droop hij af.

Even later tijdens de werkgroep 'publiciteit'. Papiertje eraf en hop, naar binnen. Dat was wel even schrikken zeg, het smaakte bitter en het kauwen verliep stroef. Bellen blazen bleek al helemaal onmogelijk. Ik haalde het papiertje tevoorschijn. "Euroglider, electronically tested". Wt? Elektronisch geteste kauwgom? Bah, geef mij maar ML-Chewing Gum. Kraak noch smaak.

Trouwens, dat geldt ook voor de heer Leon Wecke, die er niet van gediend is voor noppes NN toegezonden te krijgen. We roepen hem uit tot minkukel van de week. BESTE ABONNEE: Deze editie van NN is dunner dan je gewend bent. We beloven je dat we dit binnen niet al te lange tijd recht zullen zetten met een beter dan gewoon gevulde NN.

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1995