Naar archief

UIT: NN #164 van 24 juni 1994    

Colofon - Warning!! don't read this! 

"Hup Holland Hup. Olé! Hallo, ik ben Johan. Als Dick m'n hulp nodig heeft dan belt-ie me maar thuis. Want hij zit in Amerika en ik zit voor de buis! This is soccer sucker, I love my Dick!" Voila, een stukje kolofoon van het nieuwste junior-redactielid. Ja, met zo'n adembenemend niveau wordt je zeker opgenomen in de gelederen van het slagersminnend deel van NN.  

Slechts aan een drietal criteria hoeft te worden voldaan om deel te nemen aan het schimmige redactielclubje: 1) Bestand zijn tegen de grote redactionele druk die samengaat met het afschuiven van stukken op anderen; 2) kunnen gedijen op een dieet van bier en lijken; en 3) in staat zijn alle soorten sociale misstanden te veroordelen, ook als je er zelf aan deelneemt. Dankzij dit soort lage eisen is de redactie van NN een prima afspiegeling van de samenleving; redactieleden lijken meestal best wel op normale mensen.  

Dus is voetbal ook hier een hot item - voor zolang het nog duurt tenminste. De metableticus J.H. van den Berg heeft in 1963 al aangetoond dat voetbal eigenlijk een verkapte vorm is van het marxisme. Bij allebei lopen massa's onnozelen achter een leider aan (Marx/Gullit), bij beide religieuze stromingen is sprake van een duidelijk vijandbeeld (Anarcho's/de Deutsche Mannschaft) en tenslotte worden zowel bij het marxisme als in het voetbalgebeuren afwijkende meningen niet op prijs gesteld (Cruijff/Kroonstad). Nou is het zo dat het marxisme - voor zover het ooit heeft bestaan - inmiddels ter ziele is gegaan. Conclusie: Het Voetbal heeft zijn langste tijd ook gehad en over niet al te lange tijd zal er weer gewoon over het weer en de revolutie kunnen worden gesproken.  

Een verzoek van de adreswijziging-dataverwerker: adreswijzigingen svp opgeven met de naam waarmee je in het systeem zit. Dus niet "Paultje" maar "Paul Oosterbeek". Doei!

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1994