Naar archief

UIT: NN #152 van 6 januari 1994     

KOLOFOOON    

Om het nieuwe jaar passend in te luiden hier een verhaal: er was eens een beeldscherm van een computer dat helemaal zielig leeg stond te wezen. Nu was er een bijzonder sympathiek persoon in de buurt (ik) die het arme beeldschermpje wel wilde helpen. "Weet je wat ik doe, beeldschermpje, ik ga je voltypen". En zo geschiedde. Het ene na het andere woord verscheen op het beeld en al snel werd het gesnotter van het beeldscherm weer overstemd door ons favoriete radiostation "Radio Meuk". En zo was iedereen nog lang gelukkig, en gelukkig maar, want anders was het gesnotter helemaal niet van de lucht geweest.  

MAAR NU SERIEUS! In deze NN geven we je weer de gelegenheid om geld naar een links-radicaal initiatief over te maken. Oftewel: er zit een giro bij. Voor sommigen, die nog maar net abo zijn, een raar klein bedrag (maar wie het kleine niet eert is een grotere rekening niet weert), voor anderen 25, 35 of zelfs 75 gulden. Dat laatste is voor de jaarabo's, de bofkonten die echt lekker kunnen storten. Maar laat ik even uitleggen hoe dat bedrag tot stand komt, bijvoorbeeld voor de mensen die nog maar net geld overgemaakt hebben en nu alweer een giro krijgen.  

Let op: 1 NN kost fl. 3,12. Acht (één NN-periode) maal 3,12 is... fl. 25,-. Mensen die fl. 3,12 op hun bijgevoegde giro hebben staan, krijgen dit nummer, het laatste van de periode 145-152 dus, voor het eerst NN én hebben net fl. 25,- overgemaakt. Daarmee hebben ze betaald voor NN 152 tot en met nummer 159, waarmee voor de komende periode nog slechts 1 nummer betaald moet worden. En dat is fl. 3,12. Gesnapt? In ieder geval moet je ook dergelijke rare bedragen gewoon betalen, ook als je het niet snapt. Wat niet wegneemt dat wij nooit fouten kunnen maken, maar dat is een ander verhaal. O ja, als je wat interessants meemaakt: schrijf het ons, en je verhaal krijgt een plaatsje in NN. Tot de volgende NN!

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1994