Naar archief

UIT: NN #148 van 11 november 1993   

11 ACTIES

Earth night actieweek

In de week van 30 oktober tot 5 november werden in het kader van de International Earth Night verschillende acties gevoerd. Hiertoe was opgeroepen door het Earth Liberation Front. Op deze pagina een overzicht van de ons bekende gebeurtenissen in Nederland. Acties die in dit kader in het buitenland zijn gevoerd hopen we in een later stadium te belichten.

OVER WNC, RARA-ADRESSEN EN EEN GOUDVIS

Over de acties die in Nederland gevoerd zijn zou je kunnen zeggen dat ze, over het algemeen, succesvol verlopen zijn. Hoewel vrij gering in aantal, hebben de acties, die allen zonder arrestaties verliepen, ertoe geleid dat vrijwel iedereen het Earth Liberation Front en haar doelstellingen nu kent. De stelling dat een actie die een stapje verder gaat op meer publiciteit kan rekenen bewees opnieuw waar te zijn.

Op zaterdag 30 oktober besteedde het Tv-programma 2-Vandaag al aandacht aan de oproepen in NN en de reacties van verschillende organisaties daarop. Citaten uit het laatste NN-colofon "Wij zijn overal, dus voor je het weet staat je kantoor in de fik, of wordt je personeel uitgedund" en de koppen 'sabotage is gerechtvaardigd' en `sabotage is bevrijding' werden onder heftige gitaarmuziek op het scherm geprojecteerd. In een archief had men wat beeldmateriaal gevonden van de ontruiming van het Wolters Noordhoff Complex in Groningen. Krakers met bivakmutsen en zwarte helmen die stenen gooien doen het altijd wel in dit soort 'van-dik-hout-zaagt-men-planken-journalistiek'.

Het meest grappige van deze uitzending was wel het inzoomen op de teksten 'adressen RaRa, geheim houden', 'RaRa-archief' en 'IRA-archief'. Deze hadden we in een melige bui op een archiefkast geplakt. Dit naar aanleiding van de meest recente actie van RaRa. Niet zonder reden. Na de laatste RaRa-aanslag stond de telefoon bij NN roodgloeiend. Veel journalisten belden met de vraag of wij "niet wat met die mensen van RaRa konden regelen, een interviewtje of zo, jullie kennen ze toch wel, heb je geen telefoonnummer?" En vorige week nog, werden we gebeld door het TV-programma Reporter. Dit naar aanleiding van de arrestatie van twee mannen met 30 kilo semtex. "NN had toch wel contact met mensen die wisten hoe ze semtex moesten gebruiken?"

Vandaar dus de tekst 'RaRa-adressen'. Een grote grap, maar de TV-presentator dacht hier duidelijk anders over: "In de NN-ruimte troffen wij een geheime adressenlijst van de terreurgroep RaRa aan." Prachtig dat ze daar intrapten. Uiteraard had het TV-team nog contact met de BVD gezocht, om te informeren of de dienst bekend was met NN. De BVD liet weten dat men van het bestaan van NN op de hoogte was (hoe bestaat het!), maar dat men op dit moment geen prioriteit aan het "milieuterrorisme" wenste te geven.

De schrijvende pers

Het regionale dagblad 'De Gelderlander' deed het drie dagen later nog eens dunnetjes over en berichtte op dinsdag 5 november over de aankondigingen "van het gezamenlijk links-radicale actiewezen" in "het blad NN van de kraak- en autonomenbeweging" om tot "vergaande actie te komen tegen instellingen die dier en milieu geweld aan doen" De krant schrijft: "Over mogelijke acties tegen nertsenfokkers werd geopperd dat met gerichte acties geprobeerd zou worden die failliet te laten gaan of zelfs in brand te steken. Dat daarbij slachtoffers kunnen vallen, was voorzien, maar zou voor de actievoerders geen aanleiding zijn om de actie af te blazen".(!)

Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken meldde dat het Landelijke Coördinatiecentrum van zijn ministerie op de hoogte was van de aankondigingen en "de vinger aan de pols hield". Ook de Amster­damse politie zou naar aanleiding van uitspraken over blokkades bij de RAI van een BOVAG-bijeenkomst de waakzaamheid opgevoerd hebben. Speciale activiteiten om acties te verhinderen, werden niet getroffen.

Dat was allemaal dus voordat er ook maar één actie in de publiciteit was geweest. En of de BVD en politie nu nog steeds zo laconiek denken valt te betwijfelen. Met name de acties in Voorschoten en Leiden haalden een maximale publiciteit. Op donderdag 4 november berichtte het NOS-journaal erover en het RTL-4-avond nieuws had er zelfs een cameraploeg op uitgestuurd. Het Earth Liberation Front werd "een tot nu toe onbekende ter ­reurorganisatie" genoemd en met name de lekke banden van auto's van Leidse particulieren, waaronder een invalide, kregen de "goudvis-benadering".

Voor wie dat al vergeten is: tijdens de Marienburcht-ontruiming in Nijmegen werd de inboedel van een bank kort en klein geslagen. Daarbij was ook een goudvissenkom met inhoud gesneuveld. Deze goudvis was indertijd niet van het TV-scherm af te slaan. De reacties vanuit de samenleving op deze "laffe goudvismoord" logen er niet om.

Publicitair kreeg de actie namens het ELF in Leiden er dus nogal van langs in de media. Ook bij het grote publiek lijkt het lekprikken van 'zomaar-wat-auto's-in-de-straat' als protest tegen de aantasting van het milieu moeilijk te verkopen. Wanneer de actie beperkt was gebleven tot de Renault 21 Nevada van de burgemeester, was de actie waarschijnlijk beter ontvangen. Nu stond het Leidsch Dagblad vol met citaten van "huilende mensen" en "laffe actie".

Opmerkelijk was dat de eigenaar van een auto die geparkeerd stond op een invalideplaats door een journalist van het Leidsch Dagblad geá‹ánterviewd werd op het moment dat hij de banden aan het verwisselen was.(!) De man ("Ik ben invalide, meneer. Ik heb die wagen nodig") liet de verslaggever weten: "Als ik die actievoerders te pakken krijg, gaan ze net zo ver onder de grond als ze erboven staan. Ik pak een loden pijp en...Dan ga ik maar een paar maanden zitten."

Een logische reactie. Psychologen hebben al haarfijn aangeduid dat de relatie tussen een automobilist en zijn voertuig op zijn zachts gezegd stevig is. Reed Freud auto?

Succes Earth Night

Het lekprikken van banden van willekeurige auto's in een willekeurige straat ergens in Nederland lijkt niet de goede manier om duidelijk te maken dat het autoverkeer schadelijk is voor het milieu. In de verklaring namens het ELF stelt men wat dit betreft het volgende: "Wij zijn ook van mening dat de individuele autobezitter verantwoordelijk is voor de keus om ons milieu te vernietigen. Om hen op die verantwoordelijk aan te spreken en het hen enige tijd onmogelijk te maken ons milieu te vernietigen, hebben wij ook auto's van particulieren onder handen genomen". Zoals gezegd, daarover valt te twisten, maar radicaal is het wel.

In verschillende regionale bladen als de Provinciale Zeeuwse Courant en Leeuwarder Courant werd overigens in de berichtgeving over de actie nog de Leidse afdeling van Jongeren Milieu Aktief (JMA) genoemd. Vertegenwoordigers van JMA zouden in "het Amsterdamse politieke blad NN van 14 oktober" gezegd hebben "achter de methodes van het ELF te staan".

Niets is echter minder waar. Het artikel in NN waarop men doelt was ondertekend door de redactie sociale ecologie van het Leidse blad de Peueraar en JMA werd daarin zelfs niet genoemd. Sterker nog, in het novembernummer van de Peueraar is een interview met de Leidse JMA-afdeling gepubliceerd waarin de groep afstand neemt van de ELF-methodes. In de JMA-statuten staat dat acties "vriendelijk en positief" moeten zijn.

Feit is wel dat mede door de acties in Leiden en Voorschoten de intenties van de International Earth Night ruimschoots de media hebben gehaald. Wat dat betreft kan je spreken van een succes.

Belangrijker dan al die leuke krantenknipsels is echter het feit dat nu diverse groepen onder de noemer van de Earth Night, acties hebben gevoerd op verschillende terreinen. Dierenbevrijders en activisten waren actief op de Veluwe en in Amsterdam, Schiphol kreeg te maken met een radicale sabotage-actie en de anti-auto-beweging roerde zich ook. Deze wat tijdstip betreft gecoördineerde acties lieten zien dat het mogelijk is om vanuit diverse achtergronden en groepen toch samen, maar wel volkomen autonoom, onder de noemer van een Earth Night radicale milieu-acties te voeren. Dit is hoopvol en hoopgevend voor de toekomst. Ik ben benieuwd wanneer de volgende Earth Night is. Of is elke nacht voortaan Earth Night? (Tuin)

ALLE AUTO'S DE WERELD UIT

LEIDEN/VOORSCHOTEN - Een woordvoerder van de Centrale Recherche Informatiedienst kent de actiegroep uit Groot-Brittannië. Ze zou daar "actief en radicaal" zijn. De burgemeester zegt het "flauw te vinden, dat ze meteen twee banden hebben lek gestoken. Dus je bent niet eens in staat om zelf een wiel te verwisselen. Je moet de garage bellen... Dit is terreur en dat kun je nooit goedkeuren."

De acties namens het Earth Liberation Front in Voorschoten en Leiden deed heel wat stof opblazen. In de nacht van 3 op 4 november werden bij automobielbedrijf Kamphuis in Voorschoten 228 banden van 69 auto's lek geprikt. In dezelfde nacht gebeurde dat ook bij 20 auto's die geparkeerd stonden bij de Langebrug in Leiden. Tevens werden van veel auto's de sloten dichtgelijmd. "We hebben de banden van de auto"s lek geprikt en de sloten dicht gekit, opdat de bolides enige tijd niet gebruikt kunnen worden om ons milieu te vernietigen," schrijft het Earth Liberation Front in de verklaring waarmee ze deze acties opeist.

"Zolang de overheid en de bevolking zelf de verantwoordelijkheid niet nemen om de vernietiging te stoppen, gaan wij door met de acties. Alle auto's de wereld uit, om te beginnen uit de Leidse binnenstad. Grijp zelf in, saboteer, maak kapot. Doe mee en ga zelf de straat op."

De persverklaring vervolgt: "Het ELF pakt in heel West-Europa tijdens de Earth Night op radicale wijze milieuvernietigende objecten, personen, instanties en bedrijven aan. Zo ook in Leiden. Wij doen dit op radicale wijze omdat wij op een directe manier kapot willen maken wat ons kapot maakt. Wij zijn het zat om vanaf de zijlijn toe te zien hoe bedrijven en personen ons milieu naar de klote helpen. Wij kiezen ook voor deze weg omdat de overheid het nalaat om met echte maatregelen te komen. De overheid verwijst hierbij altijd naar het spel van vraag en aanbod; dat zij dit spel niet al te veel kan belemmeren omdat dat de Nederlandse concurrentiepositie teveel zou verslechteren. Ons milieu zal hierbij niet gered worden. Voor dit jaar bezuinigd de overheid 0,8 miljard gulden op het openbaar vervoer. Aan de andere kant wordt door de overheid de komende vijf jaar 588 miljard extra gegeven voor de autowegen. En dit bovenop de miljarden die al vrij gemaakt worden om met autowegen de natuur te bestraten."

"Ook is het autobezit weer toegenomen: van 6,3 miljoen auto's vorig jaar tot 6,5 miljoen auto's op dit moment. Dit verrottingsproces moet gestopt worden. Hiertoe hebben wij gekozen voor het automobielbedrijf Kamsteeg. Op deze manier pakken wij (een onderdeel van) de productiekant van auto's aan. De helft van de door de auto's geproduceerde vervuiling komt vrij tijdens het productieproces. Die productiekant, die met manipulerende reclames de auto de mens aansmeert zonder zich over ons milieu te bekommeren."

ACTIE TEGEN DIERPROEVEN

AMSTERDAM - "In de nacht van 2 op 3 november heeft Amnesty for Animals (AA) het gebouw van de Wetenschappelijke Raad van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW) in Amsterdam ontoegankelijk gemaakt en besmeurd met leuzen. Omdat de KNAW dierproeven stimuleert hebben we deze afdeling gesloten door het slot onbruikbaar te maken."

Aldus de persverklaring van Amnesty for Animals, die daarmee naar eigen zeggen gehoor gaf aan de oproepen om tijdens de Earth Night schade te veroorzaken aan personen/instanties die verantwoordelijk zijn voor dierenuitbuiting. "De KNAW wil op commerciële basis vivisectie op primaten laten plegen. In Nederland blijkt het mogelijk dat een instantie die de overheid adviseert over het lot van apen in laboratoria partijdig is. Ze doen namelijk zelf dierproeven. Politiek objectief en onpartijdig, vergeet het maar."

AA stelt dat de KNAW onlangs op onterechte wijze tientallen miljoenen guldens aan subsidies heeft opgestoken, waarmee het aantal dierproeven op primaten verdubbeld is. AA in haar persverklaring: "Kunstmatig apen pogen ziek te maken met een genetisch gemanipuleerd virus is even absurd als voor een baarmoederverwij­dering naar de dierenarts stappen."

SABOTAGE-ACTIE TEGEN SCHIPHOL

SCHIPHOL - De groep Anti Schiphol Totale Milieu Actie (ASTMA) claimt in een aan ons toegestuurde persverklaring verantwoordelijk te zijn voor een sabotage-actie in de nacht van zondag 31 oktober op maandag 1 november bij een aanvoerstation van kerosine aan de ringvaart bij Schiphol-Oost. Een woordvoerder van Schiphol ontkent echter dat er daadwerkelijk sprake is geweest van sabotage. "We hebben ter plekke niets kunnen constateren. Voor ons is het loos alarm", aldus de woordvoerder.

Ja, dat zou ik nu ook zeggen als ik werkzaam was geweest bij de luchthaven. Bevestig je de actie en leg je uit de doeken wat de gevolgen daarvan zijn geweest en hoeveel schade bedraagt, dan gaat dat bericht onmiddellijk de wereld rond. Sabotage is slecht voor het imago en het zou tot nieuwe acties kunnen leiden Ontkenning is het devies bij dit soort multinationals. Moet er dan toch eerst iets in de hens vliegen?

Hoe dan ook, de actie werd uitgevoerd in het kader van de Internationale Earth Night. "Schiphol is met zijn streven één van de mainports van Europa te worden een milieu- en mensverslindende industrie aan het worden", stelt ASTMA in de verklaring. "Nu Nederland zich steeds meer profileert als Europees distributieland is er geen grens meer heilig om de uitbreidingsplannen van Schiphol door te drukken. Een vliegramp in de Bijlmer, een vernietigende Milieu-effect-rapportage en protesterende bewoners kunnen de plannenmakerij niet keren. Wij hebben geen effect-rapportage nodig om bomen te zien sterven en onze longen te voelen verschrompelen. Stop uitbreiding Schiphol", zo eindigt de verklaring.

De woordvoerder van Schiphol liet overigens wel weten dat men, naar aanleiding van een uitzending van 2-Vandaag op zaterdag 30 oktober, verscherpte veiligheidsmaatregelen heeft getroffen op en rondom de luchthaven. Wat zo'n tijdelijke "verscherping" inhoudt, wilde hij niet zeggen. Dat die verscherpte veiligheidsmaatregelen overigens met een korrel zout genomen moeten worden, bleek uit een actie van Milieudefensie enige dagen later, waarover elders in NN meer. In de genoemde uitzending van 2-Vandaag kwam ook een medewerker van de milieugroep A SEED aan het woord die "ludieke en hardere" acties aankondigde, onder meer tegen de uitbreiding van Schiphol.

DIERENBEVRIJDINGSFRONT MAAKT JACHTATTRIBUTEN ONSCHADELIJK

VELUWE - "In de nacht van 31 oktober op 1 november heeft het Dierenbevrijdingsfront ongeveer 15 hoogzits voor jagers onschadelijk gemaakt. Op de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug (Garderen, Barneveld, Otterlo, Lunteren, Elspeet, Ede, Doorn en Leersum) werden deze jachtattributen omgezaagd of gedemonteerd en meegenomen."

Aldus de persverklaring van de actie waarmee het Dierenbevrijdingsfront (DBF) haar bijdrage aan de Earth Night leverde. Het Dierenbevrijdingsfront maakte haar belofte in NN #146 om deel te nemen aan de Earth Night dus waar.

In de persverklaring ondersteunen de dierenbevrijders acties tegen milieuvernietiging omdat "verzet tegen milieuvernietiging ook van belang is voor dieren. Een vervuild milieu is niet alleen gevaarlijk voor ons mensen die direct verantwoordelijk zijn (PCB's in Waddenzee), maar ook voor de dieren (zwaar zieke zeehonden). Omdat wij het milieu vervuilen zijn wij verantwoordelijk voor het vernietigen van ecosystemen en de vergiftiging van dieren".

De Dierenbevrijders kozen de Earth Night om "de Nederlandse jagers aan te pakken. Jacht is dierenmishandeling. Verreweg de meeste jagers zien het doden van dieren als een sport. Maar dan wel een bijzonder lafhartige sport: lekker lui van je (hoog­zit)stoeltje dieren naar je toe lokken met voedsel om ze vervolgens te vermoorden. Tenminste als er raak geschoten wordt. De meest gebruikelijke munitie is hagel, veel kleine kogeltjes die bij een schot uitwaaieren. Het gebeurt dan ook vaak dat een dier slechts aangeschoten wordt, zodat ze dagenlang rond lopen met schotwonden om daarna te sterven of verminkt blijven rondlopen. Over het milieu gesproken: Nederlandse jagers verschieten elk jaar een paar duizend kilo loodkogeltjes in het milieu."

"Daarom heeft het Dierenbevrijdingsfront deze hoogzits onklaar gemaakt. De jager is zijn plek kwijt vanwaar hij nog meer konijnen, reeën, duiven, fazanten, etc. zou vermoorden. En op ongeveer 15 plaatsen hebben dieren nu de mogelijkheid om eens ongestoord de bosrand uit te komen om in een weiland te grazen." De dierenbevrijders besluiten hun persverklaring met de leus "Strijd voor een goed milieu is strijd voor het dier".

NIET OPGEËISTE ACTIES

Geheel autonoom hebben ook dit weekeinde weer tientallen auto's zichzelf blikschade en erger toegebracht. Bij auto-ongelukken vielen enkele doden en vele gewonden. Opnieuw is het milieu verder vervuild. Dit alles is niet opgeëist door het ELF, maar de CRI, BVD en Interpol houden met alles rekening. *** De Raad van State heeft de bouwvergunning voor een tennispark op de Vietnam­weide in het Amsterdamse Bos geschorst. Op deze plaats moet een nieuw tenniscomplex verrijzen omdat de ABN/AMRO op de huidige plaats van het sportcomplex haar nieuwe hoofdkantoor wil bouwen. Hiervoor moeten 1400 bomen gekapt worden. Groen Links-wethouder Saris heeft geprikkeld op de uitspraken gereageerd en vreest werkgelegenheid. Juristen van de raad van State ontkennen betrokkenheid bij het ELF *** In de omgeving van de Noorderplassen nabij Almere hebben onbekenden forse vernielingen aangericht aan vijf tractoren die eigendom zijn van de directie Flevoland van Rijkswaterstaat. De tractoren werden met grof geweld opengebroken en allen ontdaan van mobilofoonuitrusting en andere radioapparatuur. De laatste tijd worden vaker vernielingen gepleegd aan schuren, bouwketen en containers van bedrijven en landbouwers die actief zijn in het nog te ontwikkelen gebied. *** Onlangs was op de VPRO-radio een kort gesprek te horen met een man die al 19 maal graafmachines in Limburg had gesaboteerd. Dit uit protest tegen de aantasting van het milieu door de afgravingswerkzaamheden in het mergellandschap. De man is met behulp van moderne camera-apparatuur gearresteerd en tot negen maanden plus t.b.s. veroordeeld. *** De afdeling Hong Kong van het Earth Liberation Front schilderde uit protest tegen de milieuvervuiling door vliegtuigen de landingsbaanlichten van het vliegveld zwart. Deze Boeing van China Airlines landde daardoor op het water.

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1993