Naar archief

UIT: NN #139 van 24 juni 1993

Wat krijgen we nou?

NN plaatst artikelen en illustraties die positieve en negatieve reacties kunnen uitlokken. De rubriek Wat krijgen we nou? biedt ruimte aan deze ingezonden brieven.

REACTIE OP EENZAAM AUTONOOMPJE (4)

In NN #136 las ik je verhaal en ik vroeg me af wat je zo trekt in het autonoom zijn. Dat je ergens bij wilt horen, snap ik goed en dat je je niet wilt identificeren met niet-nadenkende meewaaiers spreekt voor zich. Maar na wat ik in NN #138 -reactie op eenzaam autonoompje (3)- heb gelezen kan ik je n goede raad geven: als Anke, Pauline, Maaike en Jolanda staan voor "de autonoom", dat ze zelf overduidelijk wl vinden, stop dan met het proberen bij die harde kern te komen. Als die harde kern er z uitziet, eenzaam autonoompje, probeer dan een zelfstandig autonoompje te worden. Doe wat je zelf het beste vindt, niet wat de groep waar je bij wilt horen het beste vindt, en je ontmoet vanzelf mensen die hetzelfde denken als jij.

Verder wil ik die vier zichzelf tegensprekende meiden uit Leiden erop wijzen dat ZIJ (mede) het probleem vormen. Jullie goede raad, het niet toneelspelen, is natuurlijk ok. Maar is het niet schandalig dat jullie zeggen: "Wij accepteren ook heel veel", terwijl jullie iemand die niet rookt, blowt of drinkt bij voorbaat een probleem noemen. Jullie worden door de groep dan wel geaccepteerd en gewaardeerd, daarbuiten accepteren jullie volgens mij niemand die niet aan jullie eigen (groeps-)ideaal voldoet. Jullie zijn er verdomme de oorzaak van dat het eenzaam autonoompje zich zo aan moet passen. Jullie zouden eens wat verder moeten kijken dan dat hechte groepje van jullie en geen voorwaarden gaan stellen voor "het autonoom zijn". Herinner je goed wat je zelf vroeger was en bedenk daarbij dat mensen (kunnen) veranderen (hoi Jan, van reactie in NN #137).

Kees, Eindhoven

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1993