Naar archief

UIT: NN #110 van 14 mei 1992     

KOLOFON 

Ajax won. Vanmiddag begon het al. Een toch gewaardeerd redaktielid kwam met een spijkerjasje met Ajax-opnaaisels binnenwandelen. Bleek vroeger tot de supportersbende behoord te hebben. Sommigen vinden het echt beláchelijk als mensen graag voetbal willen gaan kijken en daarvoor hun 16 urige werkdag onderbreken. Tja, we zijn in ieder geval blij dat ook Feijenoord met hard werken nog een landelijk cupje heeft weten te scoren.  

Een 'Groots Feest' was ook onze verjaardag 9 mei. We verlangden naar bloemen, woordenboeken en door lezers geschreven kolofons op ons verjaardagsfeestje. Maar verlangens zullen zelden in vervulling gaan, dat bleek ook nu weer. In plaats van een woordenboek Nederlands, ontvingen we van onze trouwste abonnee een politie almanak (maar desondanks reuze bedankt). Iemand is nu maar lid van boekenclub ECI geworden voor die woordenboeken, bloemen werden in bossen tegelijk gedeponeerd ergens op 't Singel, bij de Grachtenkrant.  

Waar hebben jullie het nou weer over, horen we jullie zeggen. Even uitleggen. De Grachtenkrant is een intern circulerend kraakperiodiek hier in de stad. Ze hebben in hun laatste redaktioneel opgeroepen om de bloemen op hun redaktielokaal af te leveren aan het Singel. Zij zouden ze dan weer doorspelen naar ons. Nou, mooi niet dus. We hebben ons laten vertellen dat de touries nu niet meer weten aan welke kant van het Singel de bloemenmarkt zich bevindt. En we hebben ook nog eens nul komma nul zelfgeschreven kolofons mogen ontvangen, is dat nou zou moeilijk?  

We kunnen echt terugzien op een prachtig feest, waar weer tal van beroemdheden de dansvloer betraden. Wat dacht je van een topman van Elsevier, die, aangesteld als 'troubleshooter', zit te azen op NN. Of de Fanfare van de Zoveelste Liefdesnacht, die het dankzij NN helemaal hebben gemaakt. Was het twee jaar geleden Hallo Venray die via ons feest zich een weg naar de top hebben gebaand, dit jaar de Fanfare.  

Vorige week belde de gemeente Amsterdam ons op, om te vragen waar de Liefdesnachtjes te vinden waren. Ze wilden dat de Fanfare de overwinning van Ajax zouden komen opluisteren en de Fanfare hapte (dat werkt zo lekker deëskalerend in relsituaties). En dus zat het NN-lid dat het minst van voetbal houdt vanavond in het stadion, terwijl de voetbalfans nu moeten plakken en niet eens lallend door de stad kunnen trekken.

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1992