Naar archief

UIT: NN #105 van 5 maart 1992  BIJLAGE: Vrouwenspecial   

KOLOFON 

Normaal is het In de niet-produktieve week van NN, erg rustig, om niet te zeggen uitgestorven, in het NN-redaxiehok. Maar deze week niet. Ten eerste waren wij een vrouwenspecial aan het tiepen, lay-outen en bij elkaar aan het bellen.  

Maar ook de rest van de (mannelijke) NN-redaxle was opvallend vaak aanwezig. Opeens moest het archief afgemaakt worden, terwijl ze daar al drie maanden geleden mee waren begonnen. Er moesten allerlei dingen worden opgehaald, NN's om uit te delen bij de februaristaking (heb je de laatste tijd bij een demo wel eens een NN-kolporteur zien langskomen?) en zo had ieder z'n smoesjes.  

Verbaasd sloegen ze achterover van de snelheid waarmee deze special in elkaar werd gezet. Wij zelf trouwens ook! Want we waren kort tevoren begonnen met weinig vrouwen en weinig tijd. Maar toch, hier is 'ie dan. Ondanks de volkomen desinteresse [lees hierover vooral pagina 16) en opmerkingen als: 'Ach, die tijd hebben we toch gehad?' of 'Laat vrouwen maar hun eigen blaadjes maken, dit lijkt me teveel op een alternatieve moederdag' van sommige mannen. Ondanks de kou, de post die niet op tijd kwam en andere rompslomp. 

Je kunt de special nog bestellen voor fl.2,50, of -als speciale service- op laten sturen naar je beste vriendin. Wie weet komt er nog een vervolg op deze waanzinnige special, dat hangt af van de weeromstandigheden, de post en andere rompslomp. Giften kun je over maken op giro 5859751 t.n.v. Vereniging Ostadeblade o.v.v. Vrouwenspecial Adres: Vrouwenredaxie NN, Van Ostadestraat 233nn, 1073 TN Amsterdam. Tel. 020- 6761773. 

Redaxie:

Pien, Sylvid en Grrrbina Verder werkten mee: Stacy, Kim, Dini, Marijke, Joke, Aspasia, Marianne en Las Muchachas. 

Inhoudsopgave

Blz. 2&3 : Dit en kort nieuws en 8 maart agenda

Blz. 4&5 : Geschiedenis 8 maart

Blz. 6&7 : Jennifer Saunders en Vrouwentheater Rood

Blz. 8&9 : Uitdagende stereotypen, Ierland en Reclame Code Commissie

Blz. 10&11: Adressenlijst

Blz. 12&13: Op bezoek in Nijmegen

Blz. 14&15: Vrouwengroepen in Indonesië

Blz. 16&17: De rol van mannen en Renate Dorrestein

Blz. 18&19: Bladenoverzicht en Kort nieuws

Blz. 20 : Salvadoraanse vrouwengroep.

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1992