Naar archief

UIT: NN #101 van 9 januari 1992   

Dog faced hermans 

The blart goes on. . . drives crunching and swirling through the shuffly banality of today's insipid grooves, forward in all directions rather than backwards into the mire of flared psychedelosaurs and refurbished hippy nonsense. 

Met onorthodoxe geluiden, waarin duidelijk Indiase invloeden te horen zijn, opent Dog Faced Hermans (in de volksmond beter bekend als Herman met het hondje) haar nieuwste LP & CD. Daar de Konkurrel ons een CD deed toekomen en wij echt niet weten hoe zo'n ding op 33 touren gedraaid dient te worden, heeft het even geduurd alvorens we het nieuwe muziekwerkje konden beluisteren (nog dank aan Pientere Rien).  

Mental blocks for all ages is de titel, nu aan m'n moeder zal ik 'm niet zo een twee drie kado willen doen. De haren rijzen je te berge bij het aanhoren van zoveel muzikaal venijn, maar oh zo mooi. Dog Faced Hermans swingt als we gewend zijn van de band en komt vooral op de bühne tot haar recht. De band heeft zich het laatste jaar duidelijker dan ooit begeven op het pad der experimenten, schijnt een soort virus te zijn dat je snel oploopt in de buurt van Wormer. 

Drummer Wilf en gitarist Andy zijn de stuwende krachten achter de sound, de stem van Marion en Colin's basgitaar kompleteren de unieke muzikale strukturen. Alleen als Marion de trompet bespeelt, krijg ik de indruk dat er wat mankeert aan de opnamekwaliteit van die moderne CD's. Het klinkt vals en ik snap maar niet waar dat aan ligt. Maar misschien hoort het zo, het heeft wel iets. 

De absolute uitblinker: From the top of the mountain, een juweeltje van een nummer. Inspiratie voor dit werkje werd opgedaan van de Koerdische zanger Shivan Perwer.  

That was our time

it's over

Was easy

I hope to miss you

when you're gone 

Een klacht: de plaat is wel wat aan de korte kant, je moet zo snel naar je pickuppie lopen. De LP/CD is te bestellen bij de Konkurrel, over het hoe en wat moet je ze even bellen, 020-6844153. Of duik je plaatselijke alternatieve platenzakie in. 

Cor    



BROOD EN SPELEN 

Robin Hood in Rotterdam

en vierde kerstdag Scheveningen

rij 21 stoel 49 Les Miserables

Klassieke verhalen over vrijheid

opstand en viktorie

gebracht door oprechten? 

De strijd een mannenzaak

van louter helden

Ook vrouwen natuurlijk

voor de lol en de

gewonden  

Les Miserables in het theater

de vrouwen in de garderobe

Revolutie, revolte, ontspanning

verzet ter verpozing

goed voor zakenrelaties

Joop van de Ende promoot

de kommune van Paris

Vrijheidstrijd gesponsort

door banken en Shell  

Herkauwend de reerug en kalkoen

neemt het publiek het leven

in eigen hand?

Steelt het van de rijken

verwerpt men gezag?

Het is maar een film

en vroeger was er pas ellende

Barrikades op theekoppen

en luxe geschenken  

Verzet in de uitverkoop

en geen gezeur.

Laten we het gezellig houden

jongens

Hoofdpijn  



Tups

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1992