Naar archief

UIT: NN #93 van 19 september 1991  

NN moet los! 

Heb je het al gehoord, NN gaat de polder in! Ook wij willen er wel eens tussenuit en hebben een heuse tour opgezet. Op een achttal avonden willen we het nuttige met het aangename kombineren. We breken de diskussie open over het funktioneren van het blad, zetten een specifiek thema in de schijnwerpers en laten muziekgroepen de revue passeren. 

Dat we aandacht aan NN besteden, spreekt voor zich. De thema's die aan bod komen, worden voor een belangrijk deel voorbereid door plaatselijke groepen. NN gaat de komende weken uitgebreider in op deze onderwerpen, te beginnen met een artikel over het Utregts City Projekt In deze editie. 

De muziek wordt voornamelijk verzorgd door de bands Dog Faced Hermans en Seein' Red, waarover het komende nummer meer te lezen valt. Gedurende de avonden kunnen plaatselijke non-profit groepen een standje installeren. Wij zullen aanwezig zijn met een dia-show, t-shirts, kompilatietape Radio NN (een must voor iedere fan!), posters, kranten, folders and so on. Afgezien van het anti-fascisme festival in Arnhem, gaat van de avonden de opbrengst naar NN. 

Wellicht lijkt het je leuk om ons te ondersteunen bij één van de komende infofieten, je bent welkom (we zijn onder meer op zoek naar een goedkoop busje). Tja, en voor de wakkere stadsgenootjes onder ons... inderdaad, Amsterdam ontbreekt in het lijstje. 

Infofiet tourschema: 

27 sept. Utrecht - ACU Voorstraat 71 om 20.00 uur en 5 piek. Met Frontaal, axiegroep tegen stadsvernieling, over het Utrechts City Projekt; met info, acts, spelletjes. Band: Dog Faced Hermans. 

12 okt. Groningen – RKZ, Verlengde Herenweg 97 om 20.30 uur en 5 piek. Met de Schone Kleren Kampagne; met spreekster over de kampagne, spreekster van plaatselijke vrouwengroep, Wereldwinkel Groningen. Bands: Dog Faced Hermans & Perecolo Di Morte. 

18 okt. Den Haag. Iets Vrijers, Spui 41 om 22 uur en 5 piek. Met de Schone Kleren Kampagne; spreekster over de kampagne en spreker van Werkgroep Illegale Konfektieateliers. Bands: Dog Faced Hermans & Seein' Red 

25 okt. Eindhoven. Burgers, Hertogstr. 3c om 20.30 uur en 3 piek. Thema: Linkse Media in de (vrije) Val; diskussie met mensen van Ons Dorp (lokaal blad), Lekker Fris, Kleintje Muurkrant, Eindhov3ens Dagblad en NN. Band: Dog Faced Hermans 

2 nov. Arnhem. Willem 1, Willemsplein 1 om 14 uur. Met VONK, axiegroep tegen fascisme, en het 'Verzet tegen Fascisme' festival; met sprekers van antifascisme organisaties en vele bands/acts. 

9 nov. Haarlem. Flaterstaat, Koninginneweg 111 om 20.30 uur en 5 piek. Met Nicaragua Bouwploeg Haarlem; mensen vertellen over hun ervaringen en hun recente aktiviteiten In Nicaragua. Bands: Seein' Red & Nicaraguaanse muziek (ovb) 

16 nov. Leiden. Breehuys, Breestraat 19 en 5 piek. Infocentrum de Invalshoek over fascistische tendensen in de regio. Bands: Seein' Red & Macho KILL. 

25 dec. Enschede. ATAK, Noorderhaven 12. Anti Dennenkap Festijn met vele bands (info volgt tzt)  

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1991