Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1991    ● Overzicht #89 bijlage


UIT: NU of Nooit, bijlage NN #89, 25 juli 1991


BRIEVEN AAN DE REDAKTIE VAN NN & Lekker Fris


EEN BEETJE PRIVACY KAN GEEN KWAAD

Hallo N Lekker N Fris,

We zijn verbolgen over het feit dat jullie zo nodig in het blad moesten vermelden dat een aantal dj's van de Werelddixo (kraakdixo A'dam - red.) in hun vakantie het aangename met het nuttige kombineren. Wat is in hemelsnaam jullie motief geweest om in de politieke agenda op te nemen dat er in Honolulu op Hawai een dj-konferentie ging plaats vinden, waarbij o.a. dj's van Vrankrijk, Veronica en MTV aanwezig zouden zijn?! Dat gaat niemand een malle moer aan.

We hebben de afgelopen dagen diverse verontruste dixogangers aan de telefoon gehad, die zich afvroegen of het reisje en het verblijf op Hawai betaald werd uit de dixopot. Onzin, reiskosten en overnachting komen op rekening van Veronica. De mensen van de Werelddixo die de konferentie bezocht hebben, deden dit op persoonlijke titel en het getuigt van sensatiezucht en slechte smaak van N Lekker N Fris de goede naam van Vrankrijk op een dergelijke manier te bezoedelen. Onfrisse praktijken noemen wij dat!

Werelddixo, Anja Plaat en Jaap Speler


naschrift redaxie: We hebben wel degelijk een gegronde reden gehad om de aankondiging te maken. Een diskjockey van Vrankrijk heeft namelijk onlangs uit de school geklapt; er zouden verregaande besprekingen zijn tussen Veronica, de Werelddixo en MTV om vanuit Vrankrijk in de nabije toekomst wekelijks de 'eurotop 50' live te gaan uitzenden. Men heeft voor Vrankrijk gekozen omdat de muziek die daar wekelijks gedraaid wordt perfekt aan sluit bij het gemiddelde werk dat de euro-hitlijst bestijgt. Vrankrijk heeft inmiddels als eerste aanzet haar voorgevel gehuld in vrolijke kleuren.
Overigens bereikte ons hier op de redaktie nog een ander leuk nieuwtje uit Hawai. Naar verluidt ging dj Vul pootjebaden aan het strand van Honolulu. Toen hij z'n bovenlijf ontblootte, vond er plotsklaps een zonsverduistering plaats.


HOU DIE VUNZIGHEID MAAR BIJ JE

Het moest er eens van komen. Ik heb het altijd al gedacht en nu weet ik het zeker. De redaktie van NN blijkt uit een stelletje perverse sexueel zwaar gefrustreerde personen te bestaan die nu hun kans schoon zagen om middels de eenmalige samenwerking met Lekker Fris hun vunzige gedachten visueel weer te geven in de krant. Dat de Lekker Fris ploeg foute boel was, had ik al veel eerder gekonstateerd nadat die meerdere malen plaatjes hadden afgedrukt van naakte mensen. Maar nu dus ook NN.

Het begint al op de voorpagina, waar pontifikaal twee vrouwen met de borsten bloot worden afgedrukt. Op de voorpagina nog wel! Zover is zelfs De Grachtenkrant (extreem grof kraakblad uit A*dam‹ -red.) nog niet gegaan. Dan verder een sado-masochistisch tafereel op pag.2, zwoele plaatjes op 8&9, blotekonterij op 12 en viespeukerij op pag.34. Een vakantiepuzzel wordt met beide handen aangegrepen om gore tekeningetjes te publiceren, zoals een miniscuul slipje, een condoom en de plaats waar zo'n ding terecht kan komen.
Voor mij hoeft dit niet meer en zeg m'n abonnement op. Noem jullie blad maar N Lekker N Smerig.

Brenda Dijkstra uit Veenhuizen


BESTE MENSEN VAN LF EN NN

Met verheuging hebben wij kennis genomen van jullie samenwerking en de kreatie van N lekker N Fris. Nog blijer waren we met de konstatering van de twee redaktiegroepen dat het bij een eenmalig experiment is gebleven. Natuurlijk, een terechte konklusie. Want laten we reŽel blijven, buiten een enkele uitschieter is het eindresultaat van een bedroevend niveau. Een dorpsrel in Nijmegen, bijenplaag in Arnhem en een botervloot, nee daar winnen we de revolutie niet mee.
Hoe jullie aan die eenmalige oplage van 10.000 ex. gekomen zijn, is ons een raadsel. Laat het niet zo zijn dat wij binnenkort met het verzoek worden opgescheept om eenmalig N Lekker N Fris met onze krant mee te verspreiden.

Nu beide redakties het verstandige besluit genomen hebben om weer los van elkaar te gaan rommelen in de marge, komen wij met een schappelijk voorstel. Stop die handel onmiddellijk, sluit jullie winkeltjes en wees er zeker van dat ze niet gekraakt kunnen worden. Wij zullen binnen de redaktieraad bespreken welke medewerkers van beide bladen we op zouden kunnen nemen in onze organisatie. Zodat het "hoge kwaliteitsgehalte van ons blad", om die guitige Reneetje van LF te citeren, gegarandeerd blijft. U hoort nog van ons... en ga eerst eens lekker op vakantie.

†††††††††††††

De redaktie van Confrontatie

WIE HELPT MIJ UIT DE BRAND?

Lieve mensen van N Lekker N Fris,

Ik zit met een klein, wat heet, een redelijk groot probleem. Gisteren ontving ik namelijk, dankzij die voortreffelijke vakantiebezorgingsregeling van NN, het extra dikke magazine hier in m'n zomerhuisje op Madagaskar. Op zich niks mis mee, 36 paginaas leesvoer kan ik momenteel wel verhapstukken. Ik heb toch niks te doen, ha ha ha!

Maar wat is er nu aan de hand. Na het lezen van Gerard Raemaekers artikel 'Toerisme naar de Derde Wereld' zit ik vol schuldgevoelens. Ik was het me er niet eerder van bewust, maar door mijn aanwezigheid hier in dit, overigens gerieflijke optrekje, maak ik ongelooflijk misbruik van de plaatselijke bevolking. Dat geloof ik graag, maar ik voel me nu al schuldig bij het openen van m'n voordeur. Met andere woorden: ik wil wel als de sodemieter dit land verlaten, maar hoe doe ik dat zonder de ellende van de plaatselijke bevolking te vergroten. Ik zit hier dus mooi vast!

Die Rik van jullie maakt de ellende alleen nog maar groter door te stellen dat er niets radikalers is dan thuis te blijven in de zomer en af en toe op het stoepie neer te ploffen voor je eigen huis in een drukke straat. Hij wel en ik niet!! Weet zo'n figuur dan niet wat voor een ellende hij aan richt bij mensen zoals ik in deze situatie. Hij kan makkelijk lullen.
Wie helpt mij uit de brand en uit dit land?

Gerrit v.d. Kwast, Madagaskar (tijdelijk hoor!)


naschrift redaxie: We zijn ons volledig bewust van de ellende waarin jij nu terecht gekomen bent. En je bent niet de enige, getuige de zeven brieven die we tot nu toe hebben ontvangen vanuit verre oorden. Laat dat voor jou een schrale troost zijn. Wat we je adviseren: je moet alles kwijt zien te raken wat je aan waardevolle spullen bij je hebt en steek het vakantiehuisje met dat zooitje in de fik. Loop vervolgens met een gerust hart naar de dichtst bijzijnde politiepost en meldt de adjudant waarom je tot deze revolutionaire daad bent gekomen. Geheid dat je je vakantie dan nog even verlengd ziet worden, maar je geweten is dan weer even schoon.

 

DAAR IS HELDENMOED VOOR NODIG!

Dag lieve scheten van NN & Lekker Fris,

Op momenten dat de moed me in de schoenen dreigt te zakken, zijn jullie er altijd weer om me nieuwe hoop te geven. Zo'n krant als N Lekker N Fris had ik net nodig, een lichtpuntje in donkere tijden (en laat het een spaarlamp zijn). Om juist in deze periode met een dergelijk initiatief op de proppen te komen, getuigt van heldenmoed en juich ik van harte toe.
NN las weer eens heerlijk weg, het deed me denken aan het decembernummer. De persoonlijke verhalen, het prozawerk, filosofie en de onvervalste humor waren de extra toegevoegde ingrediŽnten die er voor zorgden dat het blad heerlijk weg las.

Naar ik hoop gaan jullie op dezelfde weg verder, ergens in de toekomst. Want een samenwerkingsverband zal heel wat voeten in de aarde en klei hebben. Lekker Fris ken ik niet, maar ik neem aan dat als de redaxie van NN met zo'n klein blaadje in zee gaat, het wel iets bijzonders moet zijn. Ik verwacht dat NN de komende maanden veel meer de kant op gaat van een speels, zinderend, energiek blad. Met verhalen die veel dichter bij de mensen staat, waaruit betrokkenheid straalt en waar we iets in herkennen, houvast aan hebben. Los daarvan hoop ik wel dat jullie ruimte blijven bieden voor gedegen informatie, zoals ik gewend ben.

Jolanda Verberne, Amsterdam


.Terug naar boven