Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1991    ● Overzicht #89 bijlage


UIT: NU of Nooit, bijlage NN #89, 25 juli 1991


NU OF NOOIT!!!

Redaxionelen, daar doen we niet aan! Dergelijke geÔnstitutionaliseerde rubriekjes zetten wij bij het grove vuil. Het werd tijd om te breken met het verleden. De redaxie van NN zat klemvast, met spinnewebben omgeven troffen we ze hier aan. We sprongen op tafel, schreeuwden een vrijheidskreet uit en beŽindigden daarmee hun laatste oeverloze diskussie.

De NN'ers pakten hun spulletjes en met schooltasjes in de hand sloften ze de ruimte uit. De laatste nam nog even de moeite zich om te keren in de deuropening. Met een blik op oneindig en na de woorden "het moet zo zijn" murmelend uit te hebben gesproken, verliet ook hij voorgoed het nu weer vrij ademende lokaal. Ze hadden er vrede mee. Voor hen geen gestress meer. Een gevoel van herboren vrijheid bekroop hen.

Alles moet anders. Het lukte ons niet om aansluiting te vinden. Daarom is het goed zoals het nu is gegaan. Wij zullen een blad maken, waar de vlammen uit zullen spetteren. Iedereen werkt hier voortaan autonoom, schrijft maar raak. De brievenbus gaat voorgoed op slot, de teksten komen uit ons brein. En uit de fles.

We zullen kotsen, schoppen, duwen, prikkelen, provoceren, schreeuwen, stimuleren, beuken, harken, zeiken en slaan. Zo hard en grof dat ze het in Athene zullen merken. We verklaren de oorlog aan alle autoriteiten die ons er onder willen hebben. Niets zal voortaan heilig zijn. Geen zee voor ons te hoog. Wij leven en sleuren jullie daarin mee.

Het is Nu of Nooit!!......meer.†††

 

.Terug naar boven