Naar archief

UIT: eN LEKKER eN Fris, links-radikaal vakantie magazine (NN #87-88) van 3 juli 1991    

KOLOPHON 

Een schrijven aan ons lezerspubliek 

Even hebben we er aan gedacht om beide periodieken dan maar op te heffen. Om vervolgens de tijd te benutten voor het opstarten van een nieuw landelijk links-radikaal blad. Maar waarom zou je? Als je toch al twee redelijk draaiende bladen hebt, met een leuk abonneebestand en met de neuzen vrijwel in dezelfde richting. We waren het er snel over eens dat samensmelting van de bestaande redaktie kernen een explosieve reaktie op zou kunnen gaan leveren. Dat we met de vrijkomende energie samen in staat zouden zijn om vele bruggen te slechten. 

NN, een blad waarin tweewekelijks een grote verscheidenheid aan aktievormen, gedachten en informatie de revue passeren. Lekker Fris, dat maandelijks theorie en diskussie de regio in slingert.

Een kombinatie van beide formules kan een vernieuwd blad alleen maar beter doen worden. En vooral: je kunt wel wéér een nieuw blad opzetten, maar we vonden het zinvoller om van de twee reeds bestaande bladen een beter blad te maken. Wij hebben De Verbreding ontdekt.  

Half februari gooiden we in NN een balletje op richting het oosten. We opperden het idee om eens in dezelfde trein te gaan zitten en als het even kan dezelfde coupé. Tot dan toe reden we elkaar alleen maar tegemoet om vervolgens in dezelfde sneltreinvaart weer uit elkaar te gaan. Na de kortstondige passage.   

Wat nu voor je ligt, voor zolang het duurt, is het resultaat van een fusie in een pril stadium. Het samenwerkingsverband hapert nog aan alle kanten. De bladzijden trillen in onze handen, de letters zweven de ruimte in. We tasten elkaar zo onwennig af, dat het lijkt alsof het leven weer net begint. We begeven ons op vreemde terreinen, de tochten tussen Arnhem en Amsterdam, alles prikkelt. We beklimmen grillige bergen, bewandelen dichtgegroeide paden, lokaliseren spelonken en genieten van het bereikte resultaat. Dit roekeloze avontuur is nog maar net begonnen, het uitzicht mager zijn. 

De gezamenlijk ondernomen reis levert verfrissende resultaten op. De problemen die we verwacht hadden tijdens de onderlinge confrontatie, mag geen naam hebben. De mensen die aan dit projekt deelnemen, sterken zich met de dag. Hoe hoger we klauteren, des te minder wordt er gezucht. Wie denkt er nu nog aan een ravijn. 

N Lekker N Fris, we geven het toe 't is effe wennen, werd gemaakt door Judith, Peter, Walter, Rina, Kees, Arie, Gerbina, Rik, Reneetje, Hans, A1ex, Han, Rop, Marjan en René. 

Oplage 10.000 exemplaren, druk De Raddraaier, bindwerk Zebra, dokawerk De Inbeelding, printwerk Herbert & Rop & Tom. 

Verder danken we de volgende mensen voor hun bijdrage: Dmitry, Tanne, Gilbert, Michèl, Rymke, Weia, Henk, Paul, Martien, Frank, Barbara, Gerard, Herbert, Baz, Assata, Nixnut, Joost, Mark, Kadir, Hans, Olivier, Hans Foto, Guido, en anderen. 

De direkties van NN & LF

Naar boven
Naar overzicht dit nummer
Naar Jaargang 1991