Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1990    ● Overzicht #69

 

UIT: NN #69 van 1 november 1990


NIEUWE WEGEN LOPEN DOOD

Aktie Spookrijden is een aktie milieu-, jongeren-, vakbonds-, enz.

tegen de plannen van deze regering wegen aan te leggen. Door op 23 november viadukten in het hele land te versieren met spandoeken en fakkels ondersteunen deze groepen de oproep van een aantal landelijke- en provinciale organisaties. De organisaties roepen de regering op om de wegenplannen voor minimaal vijf jaar in de ijskast te stoppen en het vrijkomende geld te besteden om het openbaar vervoer en het fietsgebruik te stimuleren. Het sukses van de aktie hangt af van het aantal viadukten dat wordt 'geadopteerd'.

We staan voor belangrijke keuzes op het gebied van verkeer en vervoer in Nederland. Langzaam begint bij iedereen door te dringen dat het zo niet langer kan. Het tweede Struktuurscherna Verkeer en Vervoer van minister Maij-Weggen bevat dan ook eerste aanzetten tot bijstelling van het beleid in goede richting. Zo zijn de bedragen voor investeringen in het openbaar vervoer uitgebreid.

De minister wil (of durft) echter het autogebruik (nog) niet echt aan te pakken. Weliswaar wil ze de groei van het autoverkeer enigszins beperken (van 170% naar 135%) maar dan nog alleen met fluwelen handschoenen. Ondertussen is in de plannen van minister Maij-Weggen wel de aanleg of uitbreiding van een groot aantal wegen opgenomen. Alles bij elkaar opgeteld leidt dit tot uitbreiding van het hoofdwegennet met zo'n 50%.

Onderzoek heeft aangetoond dat de reistijd de belangrijkste drijfveer vormt om de auto te pakken, of te laten staan. Opheffen van knelpunten door meer wegenaanleg leidt dus tot meer verkeer. Daarbij komt dat aanleg van nieuwe wegen het fileprobleem niet zal oplossen, want al zeer snel zullen als gevolg van de groei van het autoverkeer nieuwe fileproblemen ontstaan, met name in en om de steden. Hier is al helemaal geen ruimte meer voor nieuwe wegen zodat het verkeer alsnog volledig vast loopt.

Halveer het autoverkeer

Milieuorganisaties stellen daarentegen dat niet alleen de groei van het autoverkeer moet worden afgeremd, maar dat het autoverkeer als zodanig moet worden verminderd. In het studie rapport 'Schoon op weg' van Vereniging Milieudefensie en Wijs op Weg wordt becijferd, dat als we aan alle milieuvoorwaarden willen voldoen, het autoverkeer (uitgerust met geregelde driewegkatalysator) met maar liefst 70% moet afnemen.

In het manifest 'Naar een Deltaplan voor het Milieu' stellen nagenoeg alle natuur- en milieuorganisaties dat het autoverkeer om die reden in het jaar 2000 gehalveerd moet zijn. Met andere woorden: de plannen van de minister zijn volstrekt ontoereikend om het milieuprobleem veroorzaakt door de auto de baas te kunnen. Daarnaast eist het verkeer per jaar zo'n 1500 verkeersslachtoffers. En dit getal stijgt als gevolg van het toenemende verkeer en de hogere snelheden.

Bouw aan openbaar vervoer

Sterke prijsverhogingen van het openbaar vervoer, terwijl accijnsverhoging van de benzine waarschijnlijk wordt uitgesteld, zullen de mensen uit de trein en in de auto jagen. Even ter herinnering: de variabele kosten van de auto zijn in de afgelopen tien jaar in reële termen gedaald met 3%, de kosten van de trein zijn daarentegen met 7% gestegen en de kosten van. de bus met maar liefst 47%!

De voorgestelde prijsstijgingen, met name in de spits, zijn onaanvaardbaar. Knelpunten die nu ontstaan moeten door middel van afspraken met bedrijven over glijdende werktijden of door inzet van extra bussen worden opgelost. Op de lange termijn kunnen deze knelpunten echter alleen worden opgelost door forse investeringen in het openbaar vervoer. Vooral voor het stad- en streekvervoer wordt nu nog te weinig geld uitgetrokken om de groeiende reizigersstroom goed te kunnen geleiden. Geld dat vrij komt door af te zien van de bouw van nieuwe wegen kan hiervoor gebruikt worden.

Met de fiets verzuur je niets

In de binnensteden zal veel meer gedaan moeten worden dan in de plannen staat om het verkeer in goede banen te leiden. Vooral de fiets wordt bij het vrijmaken van gelden bijna geheel vergeten en dat terwijl de fiets het milieuvriendelijkste vervoermiddel is dat we kennen. Ook hier kan geld dat vrij komt door af te zien van het bouwen van wegen uitkomst bieden.

Wegaanleg: natuur in nood

Nederland is een klein land. De weinige natuurgebieden die ons land rijk is proberen we angstvallig te beschermen. Auto's en wegen vormen een ernstige bedreiging voor deze natuurgebieden en haar bewoners. Zure regen en smog tasten onze bossen aan, auto's zorgen voor vele honderden verkeersslachtoffers onder dassen, egels enz. Tenslotte zorgen wegen voor versnippering van deze gebieden. Wegaanleg en toename van het autoverkeer, die daar het gevolg van is, verergeren deze problemen alleen maar.

Schrap alle asfaltplannen

In de week van 26 november behandelt de Tweede Kamer de plannen van Maij-Weggen. Om de Tweede Kamer ervan te doordringen dat er grote bezorgdheid bestaat over deze plannen hebben Vereniging Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu, de 12 Provinciale Milieufederaties, de Fietsersbond ENFB en vele andere organisaties besloten om op 23 november een aktie te organiseren.

Deze aktie moet de Tweede Kamer ertoe bewegen om in ieder geval voor de komende vijf jaar af te zien van het bouwen van nieuwe wegen (een moratorium), zodat alle kaarten gezet kunnen worden op het ontwikkelen van een beter openbaar vervoer en fiets vervoer. Over 5 jaar kunnen we dan weer verder zien welke knelpunten er over blijven. Een moeilijke beslissing die echter genomen moet worden om het milieu, de leefbaarheid, maar ook de bereikbaarheid op de lange termijn te behouden.

Spookrijden

Aktie 'Spookrijden' moet de Tweede Kamerleden ervan overtuigen dat het protest van al deze organisaties ook door allerlei groepen in het land gedragen wordt. Anders gezegd dat er wel degelijk een draagvlak is voor een ander, milieuvriendelijker verkeersbeleid. Daarom is de steun van allerlei plaatselijke groepen aan deze aktie van groot belang.

Tevens is de aktie een steun voor plaatselijke aktiegroepen die zich verzetten tegen wegaanleg bij hen in de buurt. Immers als het beleid in Den Haag niet verandert zal vroeg of laat de betreffende weg worden aangelegd, zo niet bij hen voor de deur, dan wel bij een ander.

Daarom roepen bovengenoemde organisaties groepen in het hele land op om op vrijdag 23 november van 16.30 uur tot 18.30 uur viaducten over auto(snel)wegen, bruggen, tunnels enz. in het land met een flink aantal mensen te 'adopteren', deze te behangen met spandoeken en te belichten met fakkels (en lampen), waarbij men bij voorkeur als spook verkleed gaat.

Vereniging Milieudefensie stelt voor deze aktie spandoeken van 8 meter bij 75 cm. beschikbaar, met daarop leuzen als: 'Halveer het autoverkeer', 'Bouw aan openbaar vervoer', 'Nieuwe wegen lopen dood', enz. Groepen krijgen zo'n spandoek tegen verzendkosten aangeleverd.

Daarnaast wordt aan groepen gevraagd om zelf een spandoek te maken met daarop een plaatselijke of regionale eis t.a.v. het niet aanleggen van weg X of tunnel Y enz. We gaan er ook van uit dat groepen zelf voor fakkels, lampen en aankleding zorgen. Tijdens de aktie is het belangrijk dat je iets verzonnen hebt om die uur op een viaduct goed door te komen. Denk daarbij aan bijv. muziek en de inwendige mens. Groepen die meedoen krijgen nog nadere richtlijnen over je eigen en andermens verkeersveiligheid!!!!

De praktiese organisatie berust bij het sekretariaat van de Nationale Milieu Aktie. Postbus 1357, 6501 BJ Nijmegen.

 

.Terug naar boven