Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1990    ● Overzicht #68


UIT: NN #68 van 18 oktober 1990


REAKTIE OP BUSREIS NAAR MAROKKO

'Stichting Eigengereid organiseert een 6-weekse reis. Het accent van de reis komt te liggen op de oaseplaatsen in de Algerijnse Sahara en plaatsen in de Marokkaanse Atlas bergen […] De prijs voor de reis en boottocht bedraagt slechts 600 piek.'

Enige regels uit een oproepje in de vorige NN. Inderdaad ja, het is dat we enige mensen kennen die deze rondreis organiseren en we niet twijfelen aan hun politieke integriteit. Maar voor de leek klinkt een dergelijke oproep als een verkapte no-nonsense reis door enige foute landen.

Dat vond ook de nu volgende briefschrijver, die zo kwaad is dat ie oproept om NN te boykotten…. maar dat verzwijgen we liever:

"In NN, Gragtekrant en Lekker Fris stond het bericht over de reis door Algerije en Marokko. Foute boel! Sinds 1975, toen Marokko na het verdwijnen van kolonisator Spanje, de westelijke Sahara bezette, voert het Front Polisario strijd tegen Marokko. In de Westelijke Sahara voert Marokko een vuile oorlog tegen het volk van de W-Sahara en in Marokko worden op grote schaal mensenrechten geschonden. In Algerije en Marokko hebben flikkers en vrouwen het uitermate slecht.

Het Front Palisario roept al jaren op tot sankties tegen Marokko. De Europese solidariteitsbeweging met het Saharaanse volk roept o.m. op om het toerisme naar Marokko te boykotten, tot het fascistiese regime van koning Hassan zijn bezettingstroepen uit de W-Sahara terugtrekt en toelaat dat onder kontrole van de VN een referendum over onafhankelijkheid kan plaatsvinden.

Bij mij reist de vraag aan NN waarom zij de rondreis zo kritiekloos presenteren De vraag komt op of een rondreis door Israël of Z-Afrika op dezelfde wijze was behandeld. Een vraag aan NN is of advertenties van Bivak International zouden worden opgenomen."

Tot zover een zwaar uit haar verband gerukte reaktie van een oplettende lezer. Eigengereid.

 

.Terug naar boven