Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1990    ● Overzicht #67


UIT: NN #67 van 4 oktober 1990


REAKTIE OP REKLAMEWAGENS (zie NN #66)

Beste Martin,

Het is mij inderdaad ook opgevallen dat naast de grote hoeveelheden gewone auwto's sinds enige tijd ook voertuigen met geen andere functie dan rijdend reclamebord de stad vervuilen. Met uitlaatgassen in de eerste plaats, en met gigantische reclame-uitingen in de tweede plaats. Het is zelfs zo dat die wagens een tijdje hebben rondgereden met Shell-reclame's. Nog vervuilender zou ik zo denken.

De betreffende firma, PROMODUKTIES, is gevestigd op het KNSM-eiland in Loods 6. Er zijn verschillende eilandbewoners die uitermate geÔrriteerd zijn over die auwto's, net als jij. Deze mensen hebben al een aantal keren iets ondernomen om van hun ongenoegen blijk te geven; suiker in de benzinetanks -gevolg was enige vastgelopen motoren- spijkers onder de banden -gevolgen liggen voor de hand-.

En toen de Shell-reclames verschenen is er met grote letters RARA helpt op hun loodsdeur gespoten. Dit heeft geholpen want Shell-reclame is sindsdien uitgebleven. Het beste zou natuurlijk zijn als deze firma op zou houden te bestaan. Vrijwillig liefst, maar onvrijwillig daar zou ik ook geen principiŽle bezwaren tegen hebben. Hiervoor is natuurlijk veel druk nodig.

Misschien kunnen mensen als ze dergelijke wagens zien rijden hun aversie duidelijk laten blijken (verf, deuken, lekke banden of gewoon een discussie met de chauffeur). Maar, misschien is via de officiŽle weg ook wel wat te bereiken. Een klacht bij de reclame-commissie, bij verkeer en waterstaat of iets dergelijks.

Mensen die ter plekke iets uit willen halen: pas op, want op het eiland bevinden zich SECURI(tate)OP luitjes en die doen niet onder voor hun collega's met blauwe petten.

Groeten, een kwaaie eilander

 

.Terug naar boven