Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1990    ● Overzicht #61


UIT: NN #61 van 12 juli 1990

KOLOFON

Als ik me goed herinner was het Officier van Justitie Geerds die meende dat zijn proces het grootste massaproces sinds de oorlog was. En wat me nog het meest verbaasde: ieder nam klakkeloos aan dat ie niet uit zijn nek lulde, terwijl ie toch verder ook een boel onzin sprak. Eens denken, het Maagdenhuisproces 24 jaar na de oorlog, dat waren toch meer dan 200 arrestanten die in enkele dagen stuk voor stuk voor het gerecht werden gesleept en veroordeeld. En ook toen al was justitie op zoek naar 'leiders', verklaarden aktievoerders zich en masse voor een betere wereld en revolutie. Het zijn tijden om geschiedenislessen van sociale bewegingen weer eens te bestuderen, dat merk je ook aan de WNC-diskussies waarmee NN begint vol te lopen.

Over twee weken deel I van onze spannende serie 'Verzet & Repressie' waarin wij na een korte inleiding de periode 1812-1822 zullen behandelen. Neem dus snel een abonnement door f.22,50 voor 8 nummers over te maken op giro 5859751 t.n.v. Vereniging Ostadeblade te Amsterdam, o.v.v. 'Nieuwe Abo'. Instellingen en rijkaards een tientje meer. Bajesklanten gratis.

Spijt? Opzegtermijn een maand. Adres is Van Ostadestraat 233-D, 1073 TN Amsterdam. Telefoon vanuit je vakantiebestemming: 31-20-761773. Deadline voor nummer 62: 20 juli, 13 uur voor lange stukken. Kort en bondig kan nog net woensdag 25 juli, 14 uur. Adverteren? Bel ons!

TOT SLOT: NN6l groet NN87 en NN1OO, we halen jullie nog wel in... als het tegen zit. En met een knipoog naar De Zwarte:

"It is getting lonely at the bottom".

 

 

.Terug naar boven