Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1990    ● Overzicht #51


UIT: NN #51 van 22 februari 1990


BESTE DIRK,

Toen ik het stukje 'Het zeer vage geleuter van Boris Becker' schreef, verwachtte ik niet dat het zoveel stof zou doen opwaaien. In de redaxie van de NN waren de meningen ook verdeeld over de jonge tennisheld. Ik heb het stukje geschreven vanuit een satirisch oogpunt, dus niet zakelijk serieus, maar met een glimlachende kritiek naar Boris toe.

Het is blijkbaar jou en andere mensen in het verkeerde keelgat geschoten en (te) serieus opgevat. Jij beschrijft me als een heavy kraker met honkbalknuppel, die Boris wel even uit de Hafenstrasse wil slaan. Over honkbalknuppels en grof geweld heb ik het niet gehad, ik wenste alleen 'dat hij de straat wordt uitgejaagd'. Hoe? Dat mogen de mensen van de Hafenstrasse zelf uitmaken.

Je hebt het over mensen, die buiten de scene staan en die vanuit hun situatie veranderingen tot stand willen brengen of eruit willen stappen. Ik draag die mensen een warm hart toe, zoals(prinse) Irene, die zich afgezet heeft tegen het koningshuis en zich nu inzet voor de vrouwen-vredesstrijd, hartstikke goed! Of Ruud Gullit, die zijn beker voor de beste Europese voetballer van het jaar aan Nelson Mandela schonk, goed zo Ruud! En dan zijn er die vele militairen, die het leger vaarwel hebben gezegd en nu strijden tegen het militarisme, tof!

Maar Boris Becker, nee, hem geloof ik niet. Het bleef bij hem alleen bij vaag geleuter en later bij tegengestelde uitspraken: "ik sympathiseer niet met krakers en terroristen!" Verder kan ik goed begrijpen dat je ziek wordt van dat dogmatisme in de beweging, daar word ik ook onwel van.

Met de vriendelijke groeten, Frank

 

 

.Terug naar boven