Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1989    ● Overzicht #43


UIT: NN #43 van 2 november 1989

DE TIETEN

Vanavond las ik NN #42, en ik kan er zo pissig om worden als ik dan bij de agenda zie dat bij het kraakfeest van 28 oktober in Arnhem de band 'Tits' uit Delft komt optreden! Wie haalt het in zijn z'n botte kop om een band 'tieten' te noemen! Ik ga ervan uit dat het wel weer kerels zijn, die zo'n naam verzinnen en deze veronderstelling ga ik niet genuanceerd verantwoorden, want ik ben het zat om me als vrouw te moeten verantwoorden als ik sexisme tegenkom.

Kerels hebben van mijn lijf af te blijven, zolang ik daar geen toestemming voor geef, en niet alleen daadwerkelijk lijfelijk, maar ook op deze manier, door je band de naam Tits te geven, waar slaat dit op? Ik kots ervan en ik begrijp niet hoe dit te rijmen is, dit openlijke sexisme verpakt als naam voor een band op een kraakfeest. Lekker.met z'n allen feesten onder het genot van wat alcohol en swingen op de muziek van Tits. Sodemieter op met je sexisme!!!!!!

ANJA

NOOT: Wij zijn heel benieuwd naar wat de band Tits hierop te zeggen heeft. We hopen een reaxie van jullie toegezonden te krijgen.


WAT IS WEI?

Leuk die voedselbijlage in NN #42, ik heb hem met veel genoegen gelezen. Maar er staat toch wel een grote misser in. In 'Eten - hoe moet dat eigenlijk' weet men te melden: "Allerlei yoghurtdranken kun je beter vermijden. Ze worden gemaakt van wei, een afvalprodukt uit de kaasfabrieken (Yoki Drink, Yogho Yogho)".

Een onbegrijpelijke mededeling. Op yoghurtdranken is van alles aan te merken, met name het gebruik van suiker en kleurstoffen, maar ze zijn niet van wei gemaakt. De yoghurtdranken zijn gewoon gemaakt van magere yoghurt met vruchtensappen, suiker, smaak- en kleurstoffen.

En dan wei. Er is niets mis met wei. Wei wordt denigrerend een afvalprodukt uit de kaasfabrieken genoemd. Een restprodukt is hier het goede woord: wat van de melk niet in kaas terecht komt, blijft over als wei. In wei zitten nog nuttige voedingsstoffen. Daarom wordt het wel aan vee gegeven en wordt er 'Rivella' en 'Djoez' van gemaakt. Het zou toch juist verkeerd zijn dit weg te gooien?

Een boer uit Amsterdam

 

 

.Terug naar boven