Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1989    ● Overzicht #35

UIT: NN #35 van 13 JULI 1989KOBUS

Het is komkommertijd en dus komt de TELEGROF met een naar racisme neigend sensatieverhaal over Tamils die naar Sri Lanka op vakantie zouden gaan. Nu is al sinds de jaren '40-'45 bekend waar deze grootste krant van Nederland zich in het politieke spectrum bevind. Je kan dus denken, 'ach het is de TELEGROF weer, dit kun je verwachten' .

Echter, ik, ook wel KOBUS genaamd, ben van mening dat we dit soort racisties gebrabbel in grote insinuerende en schreeuwende koppen niet moeten accepteren. Nooit. Toen de TELEGROF schreef dat een stakende bouwvakker zijn dood aan zichzelf te wijten had staken solidaire collega's TELEGROF-auwto's in brand, en bijna het gebouw waar dit Fascistenblaadje gemaakt wordt. Jammer dat dit destijds mislukte.

Volgens mij wordt het tijd voor een herkansing. En omdat Tamils zelf zich wat moeilijk vrij kunnen bewegen is het misschien een goed idee dat wat lezers/sters van NN deze nobele taak op zich nemen. Naast het in de fik steken van de redactiegebouwen en/of vrachtwagens zou je kunnen denken aan uitdeelcentra (waar de met de TELEGROF collaborerende bezorgers/sters 's ochtends hun vieze blaadjes komen halen), krantenautomaten (veelal op stations), het plaatsen van advertenties op valse naam, bom-meldingen bij de redactie respectievelijk de drukkerij, 's ochtends voor openingstijd van krantenwinkels de daar op de stoep liggende stapels TELEGROFS weghalen of natmaken, of, nou ja verzin zelf nog maar wat.

Vrijheid van meningsuiting is een goede zaak. Moet zo blijven. Maar discriminatie van bevolkingsgroepen en/of aanzetten daartoe is wettelijk en menselijk gezien uit den boze. Ook in de komkommertijd!

KOBUS