Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1988    ● Overzicht #0

UIT: NN #0 van 28 APRIL 1988

 

 


KOLOMN

 

 

Lieve Trix,

 

Evengoed gefeliciteerd hoor, al ben je niet écht jarig. Tenslotte kun jij er ook niets aan doen dat de regering destijds 30 april tot koninginnedag bombardeerde, om daarmee te voorkomen dat wij er een bevrijdingsdag van zouden maken!

 

Fout gegokt! Wij zijn nog lang niet bevrijd, en er valt dus niks te herdenken. Toch zijn we best blij met een extra vrije dag voor het Nederlandse volk. Immers, dit van bovenaf verordonneerde feest heeft zich de afgelopen jaren een ongehoorde status van vraatzucht en winstbejag door de 'kleine man' verworven, waar wij dankbaar gebruik van konden maken om onze ideeën aan de mens te brengen.

 

Maar beste Trix, jou zullen we op je eigen dag ook dit jaar niet bereiken. Toen je gekroond werd mochten we niet naar je toe om je te aanbidden of aan te raken. Toen we je om een handtekening wilden vragen bij het openen van die muziektent op het Waterlooplein sneakten ze je via de fietsenstalling naar binnen. Toen we het vijf-procents aandeel Koninklijke Shell, het erfdeel van je vooruitziende grootmoeder, op de Dam in het openbaar uitdeelden, mocht onze Quick-service niet eens de gasmeter in je ernaast gelegen buitenverblijfje kantelen. En bij de Nederlandse galapremière van Cry Freedom hadden we je zo graag uitgenodigd voor ons benefiet voor de stakende werknemers van de (Z-A/Shell) Rietspruitmijn. Speel je dan tóch met onze nationale oliemaffia onder één hoedje?

 

Het is weer koninginnedag, en ook vandaag had je ons op straat kunnen aantreffen, als je zou willen. En als je niet durft? Stort dan gerust de erfenis van je grootmoeder op giro 14466 t.n.v. 'aktie zuidelijk afrika' o.v.v. 'smartegeld voor het ANC'. Verder een prettige verjaardag gewenst.

 

Je toegenegen,

 

Kobus