Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1988    ● Overzicht #0

UIT: NN #0 van 28 APRIL 1988

 

 


NOU NOU...

 

Een beetje vreemd is het wel: een lege rubriek. Maar we hopen dat ie de volgende keer vol staat met Lieve Lita's en andere scheldbrieven. Dus als je reaxies hebt op het Nul-Nummer, op wat er in staat of hoe het er uit ziet, dan kun je je gal spuwen in de volgende NN. Natuurlijk kunnen we niet alles plaatsen, dus wees niet pissig als je brief niet is uitverkoren. We zullen niet herschrijven, inkorten, veranderen of censuur plegen zonder je erover in te lichten (dus zorg dat we je kunnen bereiken). In ieder geval kan je reaxie niet langer zijn dan een kwart A4-tje. Komplimenten en gelukwensen zijn ook welkom!GEDICHT: EEN NIEUW BEGIN

 

De een gaat dood

de ander wordt geboren

zo zal het altijd gaan in 't leven

en dat is goed zo

 

De rijken gaan net zo pier dood

als de armen

ergens nog gelijkheid in de dood

want dood is dood

 

Maar wij zijn levend

ook al is het maar door

met een nieuw levend blad te komen

wij zijn springlevend

de lente in onze pen

het onrecht aan de kaak

het plezier en de tranen

onder woorden brengen

is dat niet een zin om voor te leven?

 

Voor mij wel!

voor u ook?

werk dan ook mee aan een betere wereld

en nog veel succes

 

Cinderella

 

 

PERS EN AKTIE KOLLEKTIEF

 

Op vrijdag 22 april is het Pers en Aktie Kollektief (PAK) feestelijk van start gegaan. Het PAK wil aktiegroepen en individuele aktievoer(ders)sters, die publiciteit zoeken, informeren over hoe men de pers bij hun akties kan betrekken.

 

Over de volgende onderwerpen is momenteel informatie aanwezig:

 

- Opstellen van een persbericht

- Samenstellen van een persmap

- Geven van interviews

- Organiseren van een perskonferentie

- Omgaan met journaliste(n)s

- Maken van foto's bij akties

– Adressen en telefoonnummers van schrijvende media, radio en tv, zowel landelijk als regionaal

- Lijst van journaliste(n)s en fotografe(n)s

- Deadlines, oplagecijfers, verspreidingsgebied, inlevertijdstippen en verschijningsdata van de gevestigde media.

 

Ook over de niet-gevestigde media is informatie voorhanden. Tot ziens. Pers en Aktie Kollektief, Singel 162 sous, 1015 AH A'dam, open vrijdag 15.00 tot 19.00uur, tel. 020-20 2523.

 


VOER VOOR FILOSOFEN

 

Hoi, hier willen wij een nieuwe rubriek starten. (Al jolig 'het filosofisch rubriekje' genoemd) We vonden al een tijdje dat er in de axieblaadjes te weinig geschreven wordt over de persoonlijke betrokkenheid van mensen met de dingen waarmee ze bezig zijn. Het is 'logisch' dat je solidair bent, maar kritiek wordt niet verwacht (verlangd).

 

Hobbelen we niet als een grote massa van axie naar axie? Denken we zelf na bij wat we doen of niet doen? Natuurlijk denken we. We leven hier, voeren axies, wijken af, worden omgeven door gekleurd nieuws, reklames, slechte tv-programma's. We proberen dingen te veranderen, maken ons eigen nieuws, wonen met elkaar, doen veel dingen samen.

 

Wat proberen we te bereiken? Wil jij hetzelfde als ik? Nee, want we zijn het lang niet altijd eens met elkaar. Er zijn al veel dingen te zeggen over hoe we met elkaar omgaan. Er is veel om over te diskussiëren. Denk mee en schrijf je positieve of negatieve gedachtes op papier. (Of scheldbrieven voor de levendigheid) Wij gaan zelf ook op pad om de 'persoonlijke kant' van de axievoerderster te leren kennen. Je zult de volgende keer wel meer van ons horen, horen wij van jullie? Schrijf dan naar NN. Doei

 

(P.S. Anonieme brieven worden geplaatst) 

 

 

 

 

.Terug naar boven