Ravage   ● Archief    ● Overzicht 1988    ● Overzicht #0

UIT: NN #0 van 28 APRIL 1988

 

 


BLADEN RUBRIEK

 

Steeds als KLEINTJE MUURKRANT tot mijn leesvoer behoort, word ik wel door een artikel getroffen. In Kleintje van 22 april een verslag van een al drie jaar durende aktie tegen electroshoek 'therapie'. Ene prof. Zwanikken wil in 't Radboudziekenhuis in Nijmegen na een mislukte poging in Vught depressieve mensen weer 'gezond' gaan martelen met electroshoeks. Een patiënt vertelt hierover: "Ik kan niet zeggen hoeveel ik heb verloren, want ik weet niet wat er was..." Over het hoe en waarom van deze aktie en de onmenselijkheid van electroshocks de Muurkrant spellen.

 

Ook in Nijmegen, maar in FLAM: Een uitgebreid artikel over wat voor ellende de bestuurlijke macht daar over de stad uit stort, de vergelijking met Silicon Valley wordt getrokken. Ter verduidelijking: Silicon Valley is een zwaar verontreinigde industriestad in de VS waar veel high-tech industrie staat. Verder in Flam een evaluatie van een bij de Shell-to-hell-benzinepomp aan 't Velperplein in Arnhem gehouden picketline. Conclusie: Een zeer effectieve aktiemethode die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

In de RARE KRANT vind je alles over Rara, tenminste wat er gepubliceerd is natuurlijk. Kotsen op de Klaas Wiltink Borst-klopshow. En wie gaat de komende tijd Muidenchemie eens opblazen, want blijkens de in de Rare Krant verzamelde publikaties worden in dat bedrijf de voorbereidingen getroffen voor de dood van vele Iranezen en Irakezen.

 

Wie wel eens bij McDonald's binnenglipt moet nodig de OMSLAG even lezen. Helder en overzichtelijk word je duidelijk gemaakt dat je dat nooit meer moet doen. Is net zoiets als tennissen in Johannesburg. Wat je wél moet doen is de rest van Omslag lezen, als je tenminste een brede interesse hebt.